Cseh János a Gundelben

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 02. 29. 08:00

Némiképp meglepetést okozott a szakmának a Sofitel és a Novotel Congress egykori séfje, az ország legjobbjai között számon tartott Cseh János, amikor felröppent a hír, márciustól átveszi a Gundel étteremben a Kalla Kálmán másfél évvel ezelőtti távozásával megürült konyhai igazgatói széket. A reformerként megismert szakembert tavaly májusban nevezték ki a kongresszusi központot is magában foglaló Accor szálloda konyhafőnökévé, de mint kérdésünkre elmondta, meglehetősen rövid idő alatt kiderült számára, hogy azok a kihívások, amelyek ígéretével kecsegtették felettesei, messze elkerülik a budai Gesztenyéskert környékét.
Nem titok, szakmailag teljes visszalépésnek bizonyult a döntés, és hamar rá kellett jönnöm, hogy a Novotel Congressben rendelkezésre álló feltételek méltatlanok korábbi beosztásomhoz. Úgy éreztem, annál sokkal felkészültebb vagyok, mint a kapott feladatok azt igényelték.
A szakmabeliek úgy tartják, aki szakácsként valamit is számít, az vagy már állt a Gundel tűzhelyei mellett, vagy majd forgatja ott a fakanalat. Nos, Cseh János új kategóriát nyit ebben a sorban, hiszen korábban már dolgozott néhány évet, ráadásul elődje, Kalla Kálmán kezei alatt. Ez – saját bevallása szerint – igényes alapokat adott további pályájához. Sajátos fordulatként most legfontosabb feladata, hogy a mára már „kikristályosodott” egyéniségét érvényesítse a Gundel Kalla mester alatt alkalmazott, közismerten inkább konzervatív szakmai stílusával szemben.
Akik ismernek, tudják, hogy a modern magyar konyha elkötelezett híve vagyok. Ezt szeretném megvalósítani itt is. Tisztában vagyok a Gundel stílusával, és sok mindent megtartok majd belőle. Ám nem lehet versenyképes konyhát vezetni úgy, hogy a modern technológiák alkalmazásához szükséges gépek teljesen hiányoznak a felszerelésből. Ezek használata lehet a hagyományos értelemben vett magyar konyha, és az ezt képviselő Gundel-receptek megújulásának záloga.
Híreink szerint februárban a patinás városligeti vendéglő konyhája teljes átalakításon ment keresztül, talán már az új koncepció, a modernizáció jegyében.

Kapcsolódó cikkeink