Cseh Balázs, az Élelmiszerbank vezetője lett az év önkéntese

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 16. 11:28

2011 az önkéntesség éve az Európai Unióban. Ebből az alaklomból az Önkéntes Központ Alapítvány pályázatot hirdetett a hazai civil szervezetek és vállalatok számára, amelynek keretében „Az Év Önkéntese”díjat Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkéntese nyerte el. De mi is ez az egyesület és hogyan kapcsolódik az önkéntes munkavégzéshez és civil szervezetekhez?
 
Az idei Önkéntességért Díjkiosztón „Az Év Önkéntese” Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület vezetője lett, míg „Az Év Önkéntes Programja” díjat a civil szervezeteknek szóló kategóriában a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesületnek, a vállalatoknak szóló kategóriában pedig a Coca-Cola HBC Magyarország Kft-nek ítélte oda a zsűri. A Budapest Bank idén is külön elismerésben részesítette azt az önkéntest, aki a legtöbbet tette az esélyegyenlőségért önkéntes munkája során: a Budapest Bank Esélyegyenlőségért-különdíját Lakatos Györgyi, az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány munkatársa vehetett át.

Az Év Önkéntese: Cseh Balázs, Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Cseh Balázs a Magyar Élelmiszerbank Egyesület alapító tagja, szabadidejében, önkéntes alapon segíti a szervezet munkáját. Az egyesület – együttműködésben több civil szervezettel és önkormányzattal – élelmiszeradományok gyűjtésével és elosztásával foglalkozik, de fontos célkitűzése, hogy megtalálja azokat a lehetőségeket, amelyek révén segíthet a rászorulókon, emellett igyekszik rávilágítani a szegények súlyosbodó helyzetére, az éhezés egyre égetőbb kérdésére.

Kapcsolódó cikkeink