Csárdafesztivál: Magyar nóták és csárdaételek a Vörösmarty téren!
A Szent István Napok egyik legínycsiklandozóbb programja lehet a Csárdafesztivál – A magyar virtus íze és ritmusa a belvárosban. A Vörösmarty téren augusztus 20. és 22. között népszerű és különleges csárdaételek között válogathatnak a vendégek – magyar muzsika hangjaira.
A csárdák és a csárdák által kínált ételek nagy múlttal és hagyományokkal rendelkeznek. A csárdák ízvilága a klasszikus magyar konyha hagyományos ízeire és alapjaira építkezik, ezért minden idelátogató magyar és külföldi vendéget elvarázsol hangulatával, egyediségével és egyedülálló stílusával.
„A mai kor csárdája nem létezhet ikonikus csárdaételek nélkül, ilyen a hortobágyi húsos palacsinta, a serpenyős libamáj, a frissen sült kovászos kenyér, a cigány pecsenye és a halászlé, hogy csak a fő kedvenceimet említsem. Természetesen nagy élvezettel fogyasztom el a harcsapaprikást túrós csuszával, a szürkemarha pörköltet reszelt tarhonyával, tejfölös vagy kovászos uborkasalátával. A palacsinták, rétesek és bélesek pedig a csárdadesszertek királynői” – árulta el Kovács Lázár chef, a Csárdafesztivál házigazdája. A kürtőskalács igazi tradicionális klasszikus, mindenki nagy kedvence szintén a kínálat részét képezi.
A Vörösmarty téren a Gerbeaud is követi a csárda tematikát. „Az Émile halászleve mellett a Gerbeaud gulyáslevessel, hortobágyi palacsintával, rántott sertéskarajjal, sült tarjával és lecsóval és olyan elmaradhatatlan édes fogásokkal készül, mint a Gerbeaud palacsinta és a somlói galuska. Továbbá az Onyx legutóbbi, Relikvia eseményén debütált és óriási sikert aratott, kapros túrópitéje tejfölfagylalttal és sült barackkal koronázza meg a csárdamenüt. A magyar gasztronómia szerves részeként, a hungarikumként számontartott magyar bor és szikvíz párosítás fröccs válogatásként szerepel italkínálatunkban” – fejtette ki Niszkács Anna, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezető igazgatója.
Emellett a vendégek megkóstolhatják a Baricska Csárda káposztás bablevesét csülökkel és kolbásszal, vagy a Fehértói Halászcsárda haltepertőjét remuládmártással. Érkezik a Kerekes Csárda Pop Up vörösboros szürkemarha pörkölttel és tarhonyával, a Király Csárda Pop Up Lassan sült sétálós tarjával, míg a Tenkes Csárda eredeti parasztos hízott libamájából is falatozhatunk házi kukoricás kenyérrel. A Csíki Söröző és Csárda többek között fűszeres miccset ízes mustárral kínál, míg a Kővári Grill kínálatában a „Kárpátok Koszorúján: Erdély-Csallóköz-Bodrogköz ízei” fognak visszaköszönni.
A gasztroélményt változatos színpadi programok kísérik, fellép többek között a kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band, közös előadással érkezik az Ötödik Évszak Zenekar és Csángálló Zenekar, valamint színpadra lép az EtnoRom is. További információk: www.szentistvannap2021.hu
Kapcsolódó cikkeink
Történelmi győzelem az ifjúsági szakács VB-n
A Bocuse d’Or előszobájaként is emlegetett Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság…
Tovább olvasom >Ez volt az idei Gundel-díj átadás – A nap képe
Október 27-én a Gundel Étteremben immáron 9. alkalommal adták át…
Tovább olvasom >Történelmi magyar győzelem az ifjúsági szakács világbajnokságon
A Bocuse d’Or előszobájaként is emlegetett Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >