Csányi Vilmos: „Az egyszemélyes közösségek populációja lettünk!”

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2021. 09. 20. 19:00

A képzelődés rendkívül hasznos tulajdonság volt, egészen addig, amíg az ember ezt kis csoportokban végezte, állítja Csányi Vilmos a Future Talks legújabb podcastjában. Az etológus szerint mára káosz alakult ki, a most zajló változás pedig már nem biológiai evolúció többé.

Csányi Vilmos etológus

A médiában nincs kontroll, mindenki beengedi saját képzelődését ebbe a térbe, hangsúlyozta a beszélgetésben Csányi Vilmos. A podcast során szó esett a felgyorsult életmódról is, és arról, vajon nevezhető-e haladásnak mindaz, ami ezzel jár. Csányi kifejtette az agy boldogságkapacitásáról alkotott elméletét, amelyből az is kiderült, hogy hogyan vonható párhuzam a kövér mamut elejtése és a panellakásban leélt élet között.

Csányi Vilmos és Krizsó Szilvia

 

Természetesen nem maradhatott ki a túlnépesedés témája, amelyre Csányi Vilmos különleges választ adott, s arra is kitért, miért hátrány, ha a szarvasbikáknak – a „szarvashölgyek” elismerése ellenére – túl nagyra nő az agancsuk. Megkerülhetetlen a közösség vs. egyén kérdésköre, amellyel kapcsolatban szó esett a csoporton belüli hűség hiányáról és a megtartó erőről.

 

A teljes beszélgetést meghallgathatja és megnézheti az alábbi platformokon, a linkekre kattintva:

 

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=uVZnLpLtaNI

Facebook:

https://www.facebook.com/trademagazin.hu

Soundcloud:

https://soundcloud.com/trade-magazin

Spotify:

https://open.spotify.com/show/1imr2D62BIXEzsr5RNABLu

Trade magazin:

https://trademagazin.hu/hu/rendezvenyek/future-talks-business-podcast/

 

Minden héten hétfőn 17 órakor új adással jelentkezik a Future Talks Krizsó Szilviával, a Trade magazin business podcastja.

Kapcsolódó cikkeink