Csányi érdeklődik a Co-op iránt?

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 09. 01. 13:05

Saját üzletlánccal egészítené ki élelmiszeripari érdekeltségeit Csányi Sándor OTP-vezér – írja a HVG.hu. A Co-op Hungary Zrt. kereskedelmi igazgatója a Népszabadságnak cáfolta a hírt.

A HVG információi szerint éppen a legnagyobb boltszámú hazai hálózatra vetett szemet a többek között a Pick Zrt.-t is birtokló agrár- és élelmiszeripari óriás Bonafarm-csoport tulajdonosa. Az üzletláncok forgalom szerinti rangsorában stabilan a harmadik helyen álló, több mint ötezer boltot számláló Co-op-csoport a válság egyik viszonylagos nyertese – és nem csak amiatt, hogy nem fizet válságadót.

A válság nyerteseinek a hazai láncok kisboltjai, továbbá az agresszíven terjeszkedő diszkontok látszanak. Utóbbiak növelték a legnagyobb mértékben – 4,3 százalékkal – a forgalmukat, amihez döntően járultak hozzá a két német kemény diszkont, a hazai élelmiszer-kiskereskedelmi piacot az utóbbi pár évben jócskán átszabó Lidl és Aldi sorozatos boltnyitásai.

Boros Péter, a Co-op Hungary Zrt. kereskedelmi igazgatója ugyanakkor a Népszabadságnak úgy nyilatkozott: hír mögött nincsenek valós tények. Nem folynak ilyen jellegű tárgyalások a két cég között, azaz a Bonafarm és a Co-op között. Harmonikus kereskedelmi kapcsolatban áll egymással a két társaság, értékesítjük a Bonafarm termékeit – tette hozzá.

A hírt Csányi Sándor élelmiszeripari és kereskedelmi cégeit tömörítő Bonafarm részéről is cáfolták a Népszabadságnak. Éder Tamás, a csoport kommunikációs vezetője úgy tájékoztatott: a Bonafarmnál nem gondolkodnak a jelenlegi tevékenység szélesítésén, s még tapogatózó tárgyalásokat sem folytatnak. A Népszabadság felvetésére, hogy ha a Bonafarm nem is, de Csányi Sándor, mint egyéni befektető érdeklődik-e a kereskedelmi lánc iránt, a kommunikációs vezető úgy reagált: erre a kérdésre adott válaszban a Bonafarm természetesen nem illetékes, ám miután a Bonafarm éppen ezért jött létre, hogy egy helyre vonja össze a bankvezér ilyen jellegű befektetéseit, ezért ezt lehet kiinduló pontnak venni egy ilyen ügyben – írja a Népszabadság Online.

Kapcsolódó cikkeink