Család hete a Köszönjük, SIÓ! Programmal

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 12. 08. 11:13

A 2008 óta működő Köszönjük, SIÓ! Program az idén első alkalommal hirdeti meg a CSALÁD HETE pályázatot. A pályázat pénzadományban részesíti a 3 legösszetartóbb intézmény közösségét.

sio

A Köszönjük, SIÓ! Program CSALÁD HETE a 2016. december 7-15. közötti hetet jelenti. Ezeken a napokon javasoljuk a magyarországi intézményeknek, hogy amennyiben lehetséges, az adventi készülődés során iktassák be különböző óráik anyagaiba a család értékeiről való közös gondolkodást, foglalkozást.
Annak érdekében, hogy ez a hét ne múljon el nyom nélkül, a gyerekek és/vagy közösségek, akár a szülők bevonásával, készítsenek rajzokat vagy más alkotásokat, amelyben bemutatják, hogy ők hogyan szeretnék tölteni a Karácsonyt vagy a téli szünidőt a családjukkal. Azt, hogy ezeken az alkotásokon mi szerepel, a gyerekek fantáziájára, álmaira bízzuk. Fontos, hogy ne csak a racionalitás, hanem valóban a család értékei és a gyermeki elképzelések jelenhessenek meg ezeken az alkotásokon.
Az óvodák és általános iskolák részére kiírt pályázaton az alkotások a „Mutasd be, hogy szeretnéd tölteni a Karácsonyt vagy a téli szünetet a családoddal!” témában készülnek.

„A “CSALÁD HETE” Program és országos pályázat keretében azt kívánjuk elérni, hogy a magyarországi óvodákban és általános iskolákban az adventen belül, 2016. december 7-15. között, lehetőség szerint egyszerre beszélgessünk, foglalkozzunk a családban rejlő értékekkel, azaz felhívja a közösségek figyelmét a család, mint egység, jelentőségére, ezzel is segítse a közös gondolkodást, valamint a családtagok egymás felé fordulását.” – emelte ki Nagy Györgyi, a Program felelőse.

Az egy hetes program eredményeként elkészülő egyéni vagy közösségi rajzok és más alkotások versenyen vesznek részt, melynek összdíjazása 900.000.- Ft. Ez az összeg 3 kategória között kerül egyenlő elosztásra: intézmények (1) 100 főig, (2) 101-300 fő között, (3) 301 főnél több létszámmal.

A nyereményeket a közösségek kizárólag az összefogásukkal nyerhetik el!
Ez azt jelenti, hogy az elkészült pályamunkákra a közösség és a közösség által mozgósított intézményen kívüli környezetüket. Ez a már nagyobb közösség pedig szavaz az intézmény által feltöltött pályamunkákra, melyek a pályázat témájában készülnek. A nyertes pedig az lesz, aki a legtöbb szavazatot gyűjti. Ennek pontos kalkulációját a Pályázati kiírás és az online pályázati rendszerben található Pályázati szabályzat is tartalmazza.

Az ország számos intézményében már folyik a pályázatkészítés (határidő december 18.), a a gyerekek alkottak, a pedagógusok pedig a pályázati anyagot készítik. A pályázat részleteiről a www.koszonjuksio.hu oldalon, valamint a Köszönjük, Sió! Program Facebook oldalán olvashatnak.

Kapcsolódó cikkeink