Huszonnyolc magyar élelmiszeripari cég mutatkozott be Szingapúrban

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 21. 11:23

Szingapúrban 28 magyar élelmiszeripari cég termékeit mutatták be mintegy félszáz helyi élelmiszerforgalmazónak, valamint szálloda- és étteremvezetőnek a Szingapúri Magyar Kereskedőház (HTHS), a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) és a Szingapúri Séfszövetség közös rendezvényén – közölte a HTHS pénteken az MTI-vel.

singapore

A rendezvényen szerették volna megmutatni a szakma helyi képviselőinek, hogy a kiváló magyar élelmiszerekből mennyire ízletes és egészséges ételeket lehet készíteni – áll a közleményben.

Annak a 28 magyar cégnek, amelynek árumintáit kiszállították a rendezvényre, meg kellett felelniük a különleges szállítási és tárolási kívánalmaknak, továbbá rendelkezniük kellett a szingapúri egészségügyi hatóság engedélyével is.

A közleményből kiderül az is, hogy a rendezvényt a Szingapúrban november 21. és 25. között zajló Asia Pacific Food Expo, az ázsiai térség legfontosabb élelmiszer kiállításának apropóján szervezték. Az expón a két kereskedőház közösen vesz részt.

A Szingapúri Magyar Kereskedőháznak nem ez az első szektorspecifikus rendezvénye. Pár hónappal ezelőtt a MNKH-val és Magyarország Szingapúri Nagykövetségével közösen megszervezték az ExhibIT nevű rendezvényt, amelyen az IT szakma magyar képviselői vettek részt – olvasható a közleményben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink