Csaknem 16 tonna halat telepítenek a vasi tavakba és vízfolyásokba

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 15. 11:21

Csaknem 16 tonna halat telepítenek ősszel a vasi tavakba, vízfolyásokba, a program nyitányaként csütörtökön mintegy 2,7 tonna pontyot és amurt eresztenek a Szombathelyi Csónakázó-és Horgásztóba, valamint a magyarszecsődi tóba – közölte a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke szerdán az MTI-vel.

pontyPuskás Norbert elmondta: a telepítést követő néhány napon tilos horgászni ezeken a vizeken.

A többi szövetségi horgászvízen az őszi ponty-és amur kihelyezés várhatóan október elején lesz. Mintegy 6-7 tonna ponty, 5-6 tonna vegyes fehér hal kerül a tavakba.

Az idén augusztus végéig összesen 24,18 tonna háromnyaras, fogható méretű pontyot telepítettek a horgászszövetség kezelésében levő vizekbe. A Gyöngyös és a Pinka patakba 2 mázsa sebes pisztráng került.

Hozzáfűzte: augusztus végéig több mint 800 napijegyet értékesítettek, de a horgászidény még nem ért véget, így az év végéig még jelentős növekedés várható.

Arról is tájékoztatott, hogy idén új jegyfajtákat vezettek be, így az eladási statisztika egyértelműen mutatja, hogy mely tavak a legnépszerűbbek a horgászok körében. Az adatok alapján a legkedveltebb – az új-perinti, a magyarszecsődi, a gersekaráti, a Vadása és a máriaújfalui – tavakban a hagyományos őszi telepítés előtt, még augusztusban terven felüli pontytelepítést végeztek.

Az előző évhez képest 5 százalékkal nőtt a szövetség tagegyesületeinek létszáma. A Vas megyében jegyzett horgászok száma megközelíti az 5 ezret, köztük 336 fiatal- és közel 500 gyermekkorú. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink