Csak nem a Ryanairt promózza a Wizz Air?

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 18. 11:12

A Wizz Air online platformja azzal a megoldással operál, hogy a látogatók elé csúszkáló slideshow-ban mutatja be az aktuális repülési ajánlatokat. Ám egy friss eset felveti a kérdést: vajon tényleg a Ryanair járataira kívánják-e felhívni a figyelmet?

A Wizz Air weboldalán az első (angol oldalon a második) ajánlat egy csábító lehetőséget kínál a Jordánia-i utazásra, „a Ryanairrel”. Azonnal felmerült a gyanú, hogy valami hiba történt, talán egy figyelmetlen grafikus hibája, vagy esetleg valaki hozzányúlt a rendszerhez?

Azonban a valóság ennél sokkal egyszerűbb és érdekesebb. Ha alaposabban szemügyre vesszük az ajánlatot, rájövünk, hogy nem a Ryanair járatairól van szó, hanem a Ryanair által üzemeltetett útvonalakról, amelyekre a Wizz Air kínálja saját jegyeit.

A Ryanair ugyanis nemrégiben leállította járatait Ammánba, ami miatt az ott rekedt utasoknak át kell helyezniük jegyeiket. Ebben a helyzetben a Wizz Air készült segítséggel, kedvezményes átfoglalási lehetőséget biztosítva az Ammán és Magyarország közötti járataira. Az „ajánlat” egyértelműen ezt a lehetőséget kívánja kommunikálni, amiért az utasoknak érdemes lehet kattintani az „Ajánlat megtekintése” gombra.

Ez a szokatlan helyzet egyébként az url-ben is tükröződik, ahol a „mentőakció” szó utal a segítségnyújtásra. Az érintett utasoknak április 30-ig van lehetőségük mentőjegyeket vásárolni az Ammánból induló és odaérkező járatok valamelyikére.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink