Csak jövő januártól tiltanák meg a dohányzást?

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 09. 12:20

Július helyett csak 2012. januárban tiltanák meg a dohányzást a közös használatú zárt helyiségekben, például a vendéglátóhelyeken – tudta meg a Világgazdaság.

A nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítása, amelyet a Fidesz-frakció több tagja nyújtott be február végén, gyakorlatilag teljes dohányzási tilalmat rendelne el. Ezzel kapcsolatban több mint egy tucat – részben kormánypárti – módosító indítványt terjesztettek be.

Kupcsok Lajos többek között azt javasolta: az Európa több országában alkalmazott gyakorlathoz hasonlóan a vendéglátóhelyek szeparált helyiségeiben engedélyezzék a dohányzást.

A Világgazdaság információja szerint a módosítók közül annak van esélye, amely halasztást tenne lehetővé a gyakorlatilag teljes dohányzási tilalom és a dohányzás veszélyeire figyelmeztető újfajta jelölés kötelezővé tételénél. Ezenkívül az a javaslat számíthat támogatásra, amely a vendéglátóhelyeknél felmentést ad azon rendelkezés alól, hogy a zárt helytől csak öt méterre lehessen rágyújtani.

Minden vendéglátó-ipari egységben és munkahelyen lehetőséget kell biztosítani arra, hogy zárt térben, másokat nem zavarva, akik úgy gondolják, hogy elszívnak egy szál cigarettát, azt megtehessék – mondta Harrach Péter KDNP-s képviselő egy sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a dohányzás káros, de a társadalom számára a fanatikus megoldások talán legalább annyira károsak – írja a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink