Csak féláron kell el a makói fokhagyma
A jó időjárásnak köszönhető, az átlagnál bőségesebb és jobb minőségű termést alig tudják értékesíteni. Elégedett lehet az a termelő, aki a korábban remélt kilónkénti 400 forintos ár felét megkapja.
A hazai
termés iránt visszaesett a külföldi kereslet,
pedig a makói fokhagyma 70%-a általában
külföldre, Németországba, Hollandiába, Belgiumba kerül, ahol tavaly sikerült szinte teljesen kiszorítania a kínai fokhagymát. Idén úgy tűnik ott is bő termés volt, mert egyelőre alig mutatkozik igény a magyar fokhagyma iránt.
A hazai piacon, többek között a magas exporthányad miatt az áruházláncok gyakran kínai vagy spanyol termékeket kínálnak a makói helyett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >