Csak féláron kell el a makói fokhagyma
A jó időjárásnak köszönhető, az átlagnál bőségesebb és jobb minőségű termést alig tudják értékesíteni. Elégedett lehet az a termelő, aki a korábban remélt kilónkénti 400 forintos ár felét megkapja.
A hazai
termés iránt visszaesett a külföldi kereslet,
pedig a makói fokhagyma 70%-a általában
külföldre, Németországba, Hollandiába, Belgiumba kerül, ahol tavaly sikerült szinte teljesen kiszorítania a kínai fokhagymát. Idén úgy tűnik ott is bő termés volt, mert egyelőre alig mutatkozik igény a magyar fokhagyma iránt.
A hazai piacon, többek között a magas exporthányad miatt az áruházláncok gyakran kínai vagy spanyol termékeket kínálnak a makói helyett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyelőre nem engedjük át a takarítást a robotoknak
Az ár-érték arány a legfontosabb szempont a magyarok körében amikor…
Tovább olvasom >FECSO: a szemléletformálás a cél
A Fenntartható Csomagolásért Egyesület (FECSO) megalakulását sajtótájékoztatón jelentették be, ahol…
Tovább olvasom >Kuponláz Magyarországon
A magyarok közel fele havonta kuponozik, sokan 5000 forintnál is…
Tovább olvasom >