Csak féláron kell el a makói fokhagyma
A jó időjárásnak köszönhető, az átlagnál bőségesebb és jobb minőségű termést alig tudják értékesíteni. Elégedett lehet az a termelő, aki a korábban remélt kilónkénti 400 forintos ár felét megkapja.
A hazai
termés iránt visszaesett a külföldi kereslet,
pedig a makói fokhagyma 70%-a általában
külföldre, Németországba, Hollandiába, Belgiumba kerül, ahol tavaly sikerült szinte teljesen kiszorítania a kínai fokhagymát. Idén úgy tűnik ott is bő termés volt, mert egyelőre alig mutatkozik igény a magyar fokhagyma iránt.
A hazai piacon, többek között a magas exporthányad miatt az áruházláncok gyakran kínai vagy spanyol termékeket kínálnak a makói helyett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Balkánon vett sütőipari vállalatot a Grupo Bimbo
A világ legnagyobb sütőipari cége, a mexikói Grupo Bimbo felvásárolta…
Tovább olvasom >Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >A magyar vásárlók stresszmentes karácsonyt szeretnének: online előre vásárolnak és 100 000 forint felett költenek ajándékokra
A magyarok idén több mint 100 000 forintot terveznek karácsonyi…
Tovább olvasom >