Csak féláron kell el a makói fokhagyma
A jó időjárásnak köszönhető, az átlagnál bőségesebb és jobb minőségű termést alig tudják értékesíteni. Elégedett lehet az a termelő, aki a korábban remélt kilónkénti 400 forintos ár felét megkapja.
A hazai
termés iránt visszaesett a külföldi kereslet,
pedig a makói fokhagyma 70%-a általában
külföldre, Németországba, Hollandiába, Belgiumba kerül, ahol tavaly sikerült szinte teljesen kiszorítania a kínai fokhagymát. Idén úgy tűnik ott is bő termés volt, mert egyelőre alig mutatkozik igény a magyar fokhagyma iránt.
A hazai piacon, többek között a magas exporthányad miatt az áruházláncok gyakran kínai vagy spanyol termékeket kínálnak a makói helyett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >