Csak féláron kell el a makói fokhagyma
A jó időjárásnak köszönhető, az átlagnál bőségesebb és jobb minőségű termést alig tudják értékesíteni. Elégedett lehet az a termelő, aki a korábban remélt kilónkénti 400 forintos ár felét megkapja.
A hazai
termés iránt visszaesett a külföldi kereslet,
pedig a makói fokhagyma 70%-a általában
külföldre, Németországba, Hollandiába, Belgiumba kerül, ahol tavaly sikerült szinte teljesen kiszorítania a kínai fokhagymát. Idén úgy tűnik ott is bő termés volt, mert egyelőre alig mutatkozik igény a magyar fokhagyma iránt.
A hazai piacon, többek között a magas exporthányad miatt az áruházláncok gyakran kínai vagy spanyol termékeket kínálnak a makói helyett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: az előző év azonos időszakához mérten 4,9, májushoz képest 1,2 százalékkal mérséklődött az ipari termelés júniusban
2025 júniusában az ipari termelés volumene 4,9 százalékkal elmaradt az…
Tovább olvasom >MBH gyorselemzés: Továbbra is visszafogott az ipar teljesítménye
Az ipar továbbra is gyenge számokat produkál: júniusban az ipari…
Tovább olvasom >AI és fenntarthatóság lehetnek a középvállalatok kitörési pontjai a bizonytalanság idején
A Grant Thornton International Business Report (IBR) legfrissebb adatai szerint…
Tovább olvasom >