Csabahús: kétszázmilliós beruházás

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 14. 00:03

Átadták a szlovák Penta csoport érdekeltségébe tartozó, a Debreceni csoport tagjának számító békéscsabai húsüzem mintegy 240 millió forintos saját erőből megvalósított kapacitásnövelő beruházását.

A fejlesztés eredményeképpen a havi 170 tonnás kibocsátást 230 tonnásra növeltük, ez pedig mind a gyár árbevételét, mind a növekvő exportkereslet kielégítésének esélyeit javítja – felelte a napi.hu kérdésére Szatmári Erzsébet, a gyár üzemigazgatója. Négy új érlelőkamrával, és egy védőgázas csomagológéppel bővült az üzem.
Az évi 2,6 milliárd forintos árbevételű üzem forgalmának 35 százalékát adja az export. Elsősorban Csehországba, emellett Németországba, Svédországba, és Nagy-Britanniába exportálnak, továbbá most próbálják megvetni a lábukat a holland piacon. Szintén az üzem fejlesztését célozza a Csabahús arculatváltása is, amelyet a jövő heti békéscsabai kolbászfesztiválon mutatnak be a Debreceni csoport új termékeivel együtt.
– Komoly terveink vannak a magyarországi gyárainkkal, ezt az idei befektetéseink is alátámasztják – mondta Peter Ondro, a Penta csoport magyarországi képviselője. Csak idén 800 millió forintot fordítottak a három gyár fejlesztésére, és jövőre ez várhatóan 1,5 milliárdra emelkedik. Csoportszinten mintegy 25 milliárd forintos árbevételt várnak 2009-re – írja a napi.hu.
Kapcsolódó cikkeink