Coop Rally: növekedési pályán az Aquarius-Buszesz csoport

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 09. 10. 11:20

Továbbra is növekedési pályán halad az Aquarius-Buszesz csoport, az idei első fél éves nettó árbevétele 11,616 milliárd forintot tett ki, 24 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – mondta az MTI-nek Dunai András elnök-vezérigazgató csütörtökön Albertirsán, a cégcsoport telephelyén a X. Coop rally első állomásán.

asvanyviz
A versenyt Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára indította útjára. A start előtt elmondta: a lehető legtöbb magyar embert rá kell ébreszteni arra, hogy a boltokban magyar élelmiszereket válasszon. Hozzátette, a magyar élelmiszerek kiváló minőségűek, és biztonságosak, az FM pedig azért támogatja a rallyt, mert a minőségi magyar élelmiszerekre és azok gyártóira hívja fel a figyelmet.

Dunai András elmondta, hogy a cégcsoport tavalyi nettó árbevétele meghaladta a 20 milliárd forintot. Ez több mint 1 milliárd forintos növekedés az előző évhez képest. Az adózott eredmény 2014-ben 638,75 millió forintot tett ki, szemben az előző évi 538,47 millió forinttal.

Dunai András jelezte: tavaly az enyhe nyári időszak miatt ugyan minimálisan csökkent az ásványvíz-eladás, az ecet értékesítéséből származó bevétel stagnált, de a cégcsoport árbevételét így is sikerült növelni az energiaital, az ízesített ásványvíz és a szénsavas üdítő italok forgalmával. Mára több áruházlánc nemzetközi szintű stratégiai beszállítójává vált a cégcsoport.

A tizedik alkalommal megszervezett országjáró autós túra a verseny két napja alatt mintegy 500 kilométert megtéve jut el Albertirsáról Egerig, és közben több magyar élelmiszer gyártó cég telephelyét érinti az Alföldön és Észak-Magyarországon. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink