CNG-kúthálózat épülhet ki Magyarországon

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 07. 26. 11:07

A következő két évben 39 új CNG (sűrített földgáz) töltőállomás épülhet Magyarországon, a Rajna-Duna, a kelet-mediterrán, valamint a mediterrán folyosó mentén, az Európai Unió tagállami küldötteiből álló bizottsága támogatta egyebek mellett ezt a projektet is – közölte a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE).

cng

Az egyesület tájékoztatott arról is, hogy a projekt a Pannon Fuel Kft. által vállalt mintegy egymillió eurós önrész befizetése után, várhatóan az idén ősszel indulhat. Emellett a töltőállomások kivitelezésére 10 millió eurót nyert el Magyarország az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) magyar keretéből.

Az MGKKE kiemelte, hogy a beruházás újabb lépés az Európai Unió alternatív üzemanyagokra vonatkozó irányelvének teljesítéséhez, miszerint a tagállamoknak 2025-ig ki kell építeniük egy megfelelő sűrűségű CNG-töltőhálózatot a főbb gerinchálózatok mentén.

A CNG meghajtású járművek szén-dioxid-kibocsátása a dízelmotorokénál mintegy 10 százalékkal, a benzinmotorokénál mintegy 25 százalékkal alacsonyabb. (tozsdeforum.hu, MTI)

Kapcsolódó cikkeink