Termék- és környezetvédő tartálytisztítás

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 07. 11. 10:36

Annak érdekében, hogy a termék biztonságosan, külső hatásoktól védve jusson el a vevőkig, a szállításnak épp akkora szerepe van, mint a hatékonyan megszervezett gyártásnak, a kifogástalan raktározásnak. A fuvarozás egyik fontos eleme, különösen az FMCG-szektorban, a tartálytisztítás. A hivatalos dokumentumot kiállító magyar tartálytisztító cégek nemcsak a legfejlettebb technológiával gondoskodnak a gyártó cégek termékeinek védelméről, de a környezetvédelemben is jelentős szerepet játszanak. Illetve a hivatalos dokumentáció a magas minőség mellett garanciát is jelent, és a hivatalos eljárás alapján a termék „élete” követhető, része annak a folyamatnak, mely biztosítja, hogy szállítás során szennyeződés nem történt. Dr. Várnai György a Magyar Tartálytisztítók Szövetségének elnöke elmondta, hogy a 2006 őszén alakult érdekképviseleti szervezetnek 12 tagja van jelenleg, mellyel ezt az európai szintű tevékenységet folytatják lefedve az ország teljes területét:

– A megalakulás alapvető célja az volt, hogy a tagok ily módon csatlakozhassanak a nemzetközi szövetséghez, az EFTCO-hoz, melynek tagjai csak nemzeti szövetségek lehetnek. Az EFTCO-csatlakozás célja – a nemzetközi szakmai tapasztalatcserén túl az volt –, hogy Magyarországon is elérhetővé váljon az Európa szerte elterjedt és elfogadott egységes Európai Tisztítási Dokumentum (ECD) kiadása. Erre a nemzeti szövetség jogosult az EFTCO-tól kapott licenc alapján. ECD-t csakis olyan mosók adhatnak ki, amelyek tagjai a nemzeti szervezetnek, és átestek az SQAS felülvizsgálaton. Ez a dokumentum egyforma formátumú abban a 22 országban, melyekben kiadják és elfogadják. Ez minőségi garanciát jelent. Magyarországon jelenleg 12 ilyen mosó van. Ha valaki máshol ECD-dokumentumot kap, az biztosan hamis.

A szervezetünkbe tartozó mosókban szakképzett munkaerővel a legfejlettebb technológiákat alkalmazzák. Az eljárás alatt alkalmazott anyagok az élelmiszeripar termékeit tekintve semlegesek, semmilyen hatással nem befolyásolják azt. A mosás a gyártási és fuvarozási technológiával összhangban vannak, az ügyféllel való előzetes megbeszélés alapján egyedi igényeknek megfelelően választják ki a munkafolyamatot. Környezetvédelmi szempontból kiemelendő, hogy felhasznált mosóvíz alkalmas arra, hogy a kommunális csatornarendszerbe kerüljön. Ennek a tevékenységnek az igénybevétele a szállító cégeknek és termelő vállalatoknak egyaránt érdeke.

Kapcsolódó cikkeink