Civil összefogás a káros zsírok ellen
Évente ezerrel kevesebben halnának meg, ha jobban figyelnének a transzzsír bevitelre.
A Magyar Nemzeti Szívalapítvány és az Országos
Fogyasztóvédelmi Egyesület felhívást intézett a kormányhoz, a kereskedelmi
áruházláncokhoz, vendéglátóhelyekhez és közétkeztetési egységekhez, valamint a
fővárosi önkormányzathoz, az Önszabályozó Reklámtestülethez.
A civil szervezetek az élelmiszerekhez adagolt transzzsírok
korlátozását szeretnék elérni a szív- és érrendszeri betegségek visszaszorítása
érdekében. Ezek a zsírok csak kis mennyiségben fordulnak elő a húsokban és a
tejtermékekben, inkább a hidrogénezett növényi olajokban, margarinokban és a
félkész ételekben találhatók meg. Elfogyasztva emelik a vér káros
koleszterinszintjét. A két szervezet azt várja a kormánytól, hogy szabályozza
az élelmiszerek címkézését, mert azok nem nyújtanak elegendő információt a
tápanyagokról.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A SZÉP-kártya negyedéves eredményei igazolják a vállalkozók javaslatát
A Nemzetgazdasági Minisztérium április 22-én kiadott közleménye szerint 2024 első negyedévét tekintve…
Tovább olvasom >Grant Thornton felmérés: Rugalmasság és befogadó munkakörnyezet segíthet megtartani a számviteleseket
Nem csak a toborzás, a megtartás is komoly kihívásokat állít…
Tovább olvasom >Többségi tulajdont szerezhet az Emmi az eddig a Coca-Cola tulajdonában álló brazíliai tejtermékgyártóban
Az Emmi Group brazil leányvállalata, a Laticínios Porto Alegre többségi…
Tovább olvasom >