Civil összefogás a káros zsírok ellen
Évente ezerrel kevesebben halnának meg, ha jobban figyelnének a transzzsír bevitelre.
A Magyar Nemzeti Szívalapítvány és az Országos
Fogyasztóvédelmi Egyesület felhívást intézett a kormányhoz, a kereskedelmi
áruházláncokhoz, vendéglátóhelyekhez és közétkeztetési egységekhez, valamint a
fővárosi önkormányzathoz, az Önszabályozó Reklámtestülethez.
A civil szervezetek az élelmiszerekhez adagolt transzzsírok
korlátozását szeretnék elérni a szív- és érrendszeri betegségek visszaszorítása
érdekében. Ezek a zsírok csak kis mennyiségben fordulnak elő a húsokban és a
tejtermékekben, inkább a hidrogénezett növényi olajokban, margarinokban és a
félkész ételekben találhatók meg. Elfogyasztva emelik a vér káros
koleszterinszintjét. A két szervezet azt várja a kormánytól, hogy szabályozza
az élelmiszerek címkézését, mert azok nem nyújtanak elegendő információt a
tápanyagokról.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >