Civil összefogás a káros zsírok ellen
Évente ezerrel kevesebben halnának meg, ha jobban figyelnének a transzzsír bevitelre.
A Magyar Nemzeti Szívalapítvány és az Országos
Fogyasztóvédelmi Egyesület felhívást intézett a kormányhoz, a kereskedelmi
áruházláncokhoz, vendéglátóhelyekhez és közétkeztetési egységekhez, valamint a
fővárosi önkormányzathoz, az Önszabályozó Reklámtestülethez.
A civil szervezetek az élelmiszerekhez adagolt transzzsírok
korlátozását szeretnék elérni a szív- és érrendszeri betegségek visszaszorítása
érdekében. Ezek a zsírok csak kis mennyiségben fordulnak elő a húsokban és a
tejtermékekben, inkább a hidrogénezett növényi olajokban, margarinokban és a
félkész ételekben találhatók meg. Elfogyasztva emelik a vér káros
koleszterinszintjét. A két szervezet azt várja a kormánytól, hogy szabályozza
az élelmiszerek címkézését, mert azok nem nyújtanak elegendő információt a
tápanyagokról.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tojáspiac 2025: drágulás, visszaeső termelés és új exportlehetőségek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Mesterséges hús: forradalmi újítás vagy bizonytalan jövő?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Piros lámpát kapott a görög befektető: bizonytalanságban az Alföldi Tej jövője
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >