Christian Kanut nevezték ki a Generali csoport Global Corporate & Commercial üzletág vezérigazgatójának

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 01. 20. 08:07

2023. január 30-tól Christian Kanu tölti be a Generali csoport Global Corporate & Commercial (Globális Vállalatbiztosítási Üzletág, GC&C) üzletágának vezérigazgatói pozícióját.

Christian Kanu

  • Christian Kanu a Tokio Marine Europe korábbi vezérigazgatója. Több mint 20 éve dolgozik a biztosítási ágazatban a legmagasabb nemzetközi szinten, számos országban és piacon töltött be felsővezetői pozíciókat.
  • Kanu jelentős eredményeket ért el biztosítási, értékesítési hálózati és jövedelmező biztosítási portfóliók kiépítésében és irányításában.

Kinevezésének hatályba lépésétől Christian Kanu felügyeli majd a Generali GC&C üzleti folyamatait a Csoport új, „Élethosszig tartó partnerség 24 – a növekedés motorja” elnevezésű stratégiájának prioritásaival összhangban.

A kinevezés kapcsán Jean-Laurent Granier, a francia Generali, az Europ Assistance és Global Business Lines vezérigazgatója kiemelte, hogy Christian Kanu multikulturális és multinacionális háttere tökéletesen illeszkedik a GC&C erős nemzetközi jellegéhez, továbbá irányítása alatt a GC&C a jövőben még relevánsabb szerepet tölthet be a vállalati piacon.

Manlio Lostuzzi, a kelet-közép-európai régió regionális igazgatója és a GC&C jelenlegi, ideiglenes vezérigazgatója 2023. január 29-ig megtartja a GC&C-nél betöltött pozícióját.

Kapcsolódó cikkeink