Chippekkel felszerelt jégkrémes dobozok az Unilevernél
A monitorozásra azért van szükség mert -4 fokos tárolási hőmérséklet felett már eldeformálódnak a jégkrémek. RFID-s nyomkövetési rendszer használatával feltárhatók az értékesítési csatorna problémás pontjai.Közös RFID projektet
bonyolított le tavaly az Állami Nyomda és az
Unilever Magyarország. A projekt során 60 jégkrémes
dobozt és számos raktár és
kiskereskedelmi egység hűtőjét szerelték fel
hőmérsékletérzékelő RFID chipekkel,
amelyek 10, illetve 15 percenként rögzítették
a környezet hőmérsékletét. A tárolt
adatok kielemzésekor az Unilever Magyarország szakértői
olyan problémás pontokra bukkanhattak az értékesítési
csatornában, melyet más módszerekkel szinte
lehetetlen lett volna felfedezni, ezért a társaság
úgy döntött, hogy az RFID technológiát
más területeken is bevetik elsősorban közép-kelet
európai országokban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >