Chippekkel felszerelt jégkrémes dobozok az Unilevernél
A monitorozásra azért van szükség mert -4 fokos tárolási hőmérséklet felett már eldeformálódnak a jégkrémek. RFID-s nyomkövetési rendszer használatával feltárhatók az értékesítési csatorna problémás pontjai.Közös RFID projektet
bonyolított le tavaly az Állami Nyomda és az
Unilever Magyarország. A projekt során 60 jégkrémes
dobozt és számos raktár és
kiskereskedelmi egység hűtőjét szerelték fel
hőmérsékletérzékelő RFID chipekkel,
amelyek 10, illetve 15 percenként rögzítették
a környezet hőmérsékletét. A tárolt
adatok kielemzésekor az Unilever Magyarország szakértői
olyan problémás pontokra bukkanhattak az értékesítési
csatornában, melyet más módszerekkel szinte
lehetetlen lett volna felfedezni, ezért a társaság
úgy döntött, hogy az RFID technológiát
más területeken is bevetik elsősorban közép-kelet
európai országokban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >A gyerekek jövője most a tét – 198 Tesco-üzletben lehet szavazni
Országszerte 198 Tesco üzletben szavazhatnak a vásárlók elsősorban gyerekeket és…
Tovább olvasom >