Chili lounge

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 22. 08:00

Budaörs megannyi konzervatív étlapú és berendezésű üzlete mellett már nagyon hiányzott egy modern megközelítésű – tegyük hozzá: a többiekéhez igencsak hasonló célcsoportra építeni tudó – hely. A vendéglátós végzettségű, de többnyire a kereskedelemben dolgozó tulajdonos-tervező-séf húsz éve készült az étteremnyitásra, és meglehetősen bátran, a válság idején valósította meg álmát: a fővároson kívül, nem főút mentén működtet vendéglátóhelyet, ahová nem csak úgy véletlenül találnak be az emberek. Az étterem koncepciója, kialakítása és irányítása megfelel a 21. századi kívánalmaknak, a fine diningtól pedig csak egy-két fagyasztott alapanyag választja el.

Chili Lounge

Chili Lounge

Közel s távol ez az egyetlen hely, ahol a belvárosban annyira megszokott minimál dizájnú berendezéssel találkozunk, némi mediterrán beütéssel. A fogások receptjeit a tulajdonos a világ különböző tájairól hozta, baráti társaságokkal előkóstoltatta – ennek ellenére az étlap így is divatosan rövid. Az olasz ételeket tősgyökeres taljánoktól tanulta, a salsát, pestót, fűszerolajakat, hagymalekvárt maga készíti.

Az érkezők üdvözlő rágcsálnivalót kapnak, fogyasztás után pedig nedves kéztörlőt és apró ajándékot. A gyerekeknek gyerekmenüt kínálnak, és – bár az üzlet csak 40 férőhelyes – még játszósarkot is. Nyáron az apró teraszon ugyancsak vonzó berendezésre telepedhetnek le a szomjas vendégek. A főételek ára 1400–3000 forint, bort kéttucatnyit találunk.

Budaörs, Baross és Petőfi utca sarok
Tervező: Kováts László, Valla Mónika • Konyhafőnök: Kováts László

Kapcsolódó cikkeink