Chili lounge
Budaörs megannyi konzervatív étlapú és berendezésű üzlete mellett már nagyon hiányzott egy modern megközelítésű – tegyük hozzá: a többiekéhez igencsak hasonló célcsoportra építeni tudó – hely. A vendéglátós végzettségű, de többnyire a kereskedelemben dolgozó tulajdonos-tervező-séf húsz éve készült az étteremnyitásra, és meglehetősen bátran, a válság idején valósította meg álmát: a fővároson kívül, nem főút mentén működtet vendéglátóhelyet, ahová nem csak úgy véletlenül találnak be az emberek. Az étterem koncepciója, kialakítása és irányítása megfelel a 21. századi kívánalmaknak, a fine diningtól pedig csak egy-két fagyasztott alapanyag választja el.
Közel s távol ez az egyetlen hely, ahol a belvárosban annyira megszokott minimál dizájnú berendezéssel találkozunk, némi mediterrán beütéssel. A fogások receptjeit a tulajdonos a világ különböző tájairól hozta, baráti társaságokkal előkóstoltatta – ennek ellenére az étlap így is divatosan rövid. Az olasz ételeket tősgyökeres taljánoktól tanulta, a salsát, pestót, fűszerolajakat, hagymalekvárt maga készíti.
Az érkezők üdvözlő rágcsálnivalót kapnak, fogyasztás után pedig nedves kéztörlőt és apró ajándékot. A gyerekeknek gyerekmenüt kínálnak, és – bár az üzlet csak 40 férőhelyes – még játszósarkot is. Nyáron az apró teraszon ugyancsak vonzó berendezésre telepedhetnek le a szomjas vendégek. A főételek ára 1400–3000 forint, bort kéttucatnyit találunk.
Budaörs, Baross és Petőfi utca sarok
Tervező: Kováts László, Valla Mónika • Konyhafőnök: Kováts László
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A magyarországi vallásturizmus az európai élvonalba tartozik
Az Európai Unió országait megnézve kijelenthetjük, hogy a magyarországi vallásturizmus,…
Tovább olvasom >Megújul a Tiszafüredi Szabadvízi Strand és környezete
Megújul 300 millió forintból a Tiszafüredi Szabadvízi Strand és környezete,…
Tovább olvasom >Közülük választják ki az idei Év Bortermelőjét
Lezárult Az Év Bortermelője Magyarországon díj 2024-es jelölési szakasza. 850…
Tovább olvasom >