Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság Budapesten
2015 után ismét Magyarországon rendezik meg a Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokságot, melyet méltán tartanak a Bocuse d’Or előszobájának. A verseny részleteit szeptember 30-án sajtótájékoztatón ismertette a magyar Chaine Egyesület.

A Chaine JCR nemzeti verseny után: Pintér Katalin és Kovács Lázár között a dobogósok – középen Nyikos Patrik
A 2024. évi Ifjúsági Szakács Világbajnokság megtartására benyújtott magyar pályázatot, több fordulót követően, a Chaine des Rotisseurs Világszervezet Párizsban megtartott Közgyűlése – 2015 után ismét – győztesnek hirdette ki, így a verseny újra Magyarországon kerülhet megrendezésre.
A METRO Nagykereskedelem kiemelt szakmai partnerként biztosítja a verseny helyszínét, a METRO Gasztroakadémiát, valamint a verseny kiváló minőségű alapanyagait. Bősze Ákos, a METRO Nagykereskedelem HoReCa üzletfejlesztési vezetője kiemelte, hogy a Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság a METRO Nagykereskedelem 30 éves jubileumi eseménysorozatának is egy kiemelkedő rendezvénye. A világverseny megrendezésében való együttműködéssel a fiatal szakácsok szakmai fejlesztésében vállal szerepet a gasztronómia piacterének számító nagykereskedelem.
A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásának köszönhetően az öt kontinensről ide érkező versenyzőknek és zsűritagoknak büszkén mutathatjuk be nemzeti hagyományainkat, turisztikai nevezetességeinket és vihetik el jóhírünket.
A 2024. májusában megrendezett nemzeti verseny győzteseként Nyikos Patrik képviseli hazánkat az Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.
Nyikos Patrik szerencsésnek tartja magát, hiszen a munkája a hivatása, és minden munkanapjára fejlődési lehetőségként tekint. A tanulmányait a debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép és Szakiskolában folytatta. Már iskolás éveiben nyitott volt a fejlődési lehetőségekre, élt a kötelező szakmai gyakorlati tevékenységen kívül adódó lehetőségekkel is, így például szakmai versenyeken indult és 1 hónapot Németországban is dolgozott Erasmus ösztöndíj program keretében. Az IKON Debrecen (séf: Thür Ádám) után a budapesti Stand Étterem (séf: Széll Tamás és Szulló Szabina) szakácsa lett, ahol megismerte, hogy milyen a munka egy Michelin csillagos, professzionális konyhában. 2021. októberében a Bocuse d’Or magyar döntőn 1. helyezést ért el Dalnoki Bence commes-jaként. 2022. márciusában a Bocuse d’Or európai döntő 2. helyezettjei, 2023. januárjában Bocuse d’Or Lyon 3. helyezettjei lettek Dalnoki Bencével. Történelmi siker volt ez a szakmában, hiszen korábban ez egy magyar csapatnak sem sikerült. A Bocuse d’Or után, újra a budapesti Stand Étteremben állt munkába. Neki ítélte Boros Lászlóról elnevezett ifjúsági gasztronómiai díjat a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakmai zsűrije.
Kapcsolódó cikkeink
A kígyó éve – Gasztronómiai várakozások
Rejtett lehetőségeket, nagy átalakulásokat, bölcs alkalmazkodást ígér a kínai asztrológia…
Tovább olvasom >Nincs már olyan, hogy olcsó kávé
Bár a kávéárak emelkedésének köszönhetően az ital fogyasztása csökkent, a…
Tovább olvasom >Minden jó, ha a kezdete jó
Nem csak reggel, nem csak napindító étkezésként, nem csak a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kihirdette az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit!
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában írta ki…
Tovább olvasom >Elboronáljuk – A nap videója
De nem is akárhogyan! Fantasztikus ötlet – emberi kreativitás, AI-segítség…
Tovább olvasom >Quadratisch, demokratisch, gut – A nap képe
Menj szavazni – üzeni egy demokratikus csokoládé. Hétfő reggel már…
Tovább olvasom >