Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság Budapesten
2015 után ismét Magyarországon rendezik meg a Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokságot, melyet méltán tartanak a Bocuse d’Or előszobájának. A verseny részleteit szeptember 30-án sajtótájékoztatón ismertette a magyar Chaine Egyesület.
A 2024. évi Ifjúsági Szakács Világbajnokság megtartására benyújtott magyar pályázatot, több fordulót követően, a Chaine des Rotisseurs Világszervezet Párizsban megtartott Közgyűlése – 2015 után ismét – győztesnek hirdette ki, így a verseny újra Magyarországon kerülhet megrendezésre.
A METRO Nagykereskedelem kiemelt szakmai partnerként biztosítja a verseny helyszínét, a METRO Gasztroakadémiát, valamint a verseny kiváló minőségű alapanyagait. Bősze Ákos, a METRO Nagykereskedelem HoReCa üzletfejlesztési vezetője kiemelte, hogy a Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság a METRO Nagykereskedelem 30 éves jubileumi eseménysorozatának is egy kiemelkedő rendezvénye. A világverseny megrendezésében való együttműködéssel a fiatal szakácsok szakmai fejlesztésében vállal szerepet a gasztronómia piacterének számító nagykereskedelem.
A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásának köszönhetően az öt kontinensről ide érkező versenyzőknek és zsűritagoknak büszkén mutathatjuk be nemzeti hagyományainkat, turisztikai nevezetességeinket és vihetik el jóhírünket.
A 2024. májusában megrendezett nemzeti verseny győzteseként Nyikos Patrik képviseli hazánkat az Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.
Nyikos Patrik szerencsésnek tartja magát, hiszen a munkája a hivatása, és minden munkanapjára fejlődési lehetőségként tekint. A tanulmányait a debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép és Szakiskolában folytatta. Már iskolás éveiben nyitott volt a fejlődési lehetőségekre, élt a kötelező szakmai gyakorlati tevékenységen kívül adódó lehetőségekkel is, így például szakmai versenyeken indult és 1 hónapot Németországban is dolgozott Erasmus ösztöndíj program keretében. Az IKON Debrecen (séf: Thür Ádám) után a budapesti Stand Étterem (séf: Széll Tamás és Szulló Szabina) szakácsa lett, ahol megismerte, hogy milyen a munka egy Michelin csillagos, professzionális konyhában. 2021. októberében a Bocuse d’Or magyar döntőn 1. helyezést ért el Dalnoki Bence commes-jaként. 2022. márciusában a Bocuse d’Or európai döntő 2. helyezettjei, 2023. januárjában Bocuse d’Or Lyon 3. helyezettjei lettek Dalnoki Bencével. Történelmi siker volt ez a szakmában, hiszen korábban ez egy magyar csapatnak sem sikerült. A Bocuse d’Or után, újra a budapesti Stand Étteremben állt munkába. Neki ítélte Boros Lászlóról elnevezett ifjúsági gasztronómiai díjat a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakmai zsűrije.
Kapcsolódó cikkeink
Az Országos Kereskedelmi Szövetség élelmiszerkiskereskedői karácsonykor is a rászorulók mellett állnak
A Szövetség 7 élelmiszerkereskedő tagja (Aldi, Auchan, Lidl, Penny, SPAR,…
Tovább olvasom >Történelmi győzelem az ifjúsági szakács VB-n
A Bocuse d’Or előszobájaként is emlegetett Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság…
Tovább olvasom >Piacismeret, kapcsolatépítés, marketing
Nem feltétlenül egyforma tapasztalatokkal a hátuk mögött, de egyformán meghatározó…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >