Ünnep a Hungexpón

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 06. 14. 10:35

Családi nappal ünnepelte ötvenedik születésnapját a Hungexpo. Magyarország legnagyobb kiállításszervező cége a Budapesti Vásárközpontban látta vendégül a Hungexpo családot.

Unnep a Hungexpo-n 3

Unnep a Hungexpo-n 2

Unnep a Hungexpo-n 1

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: a Hungexpo egyedülálló a magyar gazdaság történetében. „Egy egész iparág, a kiállításszervezés bölcsője Magyarországon. Olyan a magyar üzleti életben, mint amilyen a General Motors volt az amerikai autógyártásban vagy a Siemens a német iparban. Az elsők voltunk és rögtön a legnagyobbak. És ami fantasztikussá teszi ezt az 50 évet, a legnagyobbak vagyunk ma is” – mondta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy bármekkorára nőtt is az elmúlt évek alatt a cég, természetes, hogy az ilyen ünnepeket családi körben ünnepli. „Mi mindig egy család voltunk és remélem, az is maradunk” – jelentette ki.

A családi nap több mint hatszáz részvevője számos program közül választhatott. A kisebbeket többek között arcfestés, ugróiskola, csúszda, légvár és kisvonat, a felnőtteket szabadulószoba és tesztvezetés várta. A vendégek különleges flash mobbal köszöntötték a születésnapost: egy ötvenes számot formázó élőképet varázsoltak az I. Fogadócsarnok előtti területen. Az eseményt a magasból, drónnal örökítették meg. A nap az ökörsütés után a születésnapi torta felvágásával ért véget.

Az idén 50 éves Hungexpo Zrt. Magyarország első számú kiállításszervező cége. A fővárosban korábban működő Magyar Vásár és Kiállításszervező Iroda jogutódjakként 1967-ben alakult meg a Hungexpo Magyar Külkereskedelmi Vásár és Propaganda Iroda néven. Több más feladattal együtt a Hungexpo lett az akkor már több, mint 40 éve működő, népszerű Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV) gazdája. Az új vállalat négy évvel később megrendezte minden idők legnagyobb vadászati kiállítását, az első vadászati Világkiállítást. Az esemény 1971. augusztus 27-től szeptember 30-ig volt nyitva azon az Albertirsai úti kiállítási területen, amelyen korábban a mezőgazdasági kiállításokat rendezték, több mint 33 hektáron. A kiállítás sikerét és magas, nemzetközi színvonalát jelzi, hogy négy kontinens (Európa, Afrika, Amerika és Ázsia) 52 országa vett részt rajta, melyből nemzeti bemutatót 35 ország rendezett. A rendezvényre több mint 2 millió érdeklődő volt kíváncsi, melyből több mint 200.000 külföldi vadász és civil érdeklődő volt. A 71-es világkiállítás 50. évfordulójára, 2021-re Budapest ismét jelentkezett, hogy megrendezik az eseményt. A házigazda ezúttal is a Hungexpo és a Budapesti Vásárközpont lesz.

A vásár növekvő nemzetközi szerepe, a kiállítók számának gyarapodása mind több állandó jellegű épületet követelt. Így 1974-ben a Városligetből Kőbányára, a Budapesti Vásárközpontba költözött.
A nyolcvanas évektől a Hungexpo egyre több szakkiállítást rendezett, mint az AGROmashEXPO, a Budatranspack, vagy a Construma. Hungexpo Zrt.-t. A Hungexpo a budapesti kiállítások mellett segíti Magyarország megjelenését külföldi vásárokon, kiállításokon. A legemlékezetesebbek az 1992-es sevillai, a 2000-es hannoveri és a 2010-es sanghaji világkiállítások voltak.

Kapcsolódó cikkeink