Celebéttermek: az ismertség nem garantálja a sikert

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 02. 12:11

Jön az újabb magyar celebétterem: Óbudán nyit vendéglőt VV Laci. A villa egykori doktora saját bevallása szerint 20 milliót bukott a ValóVilág öt hónapja alatt – havi szinten milliókban mérhető, hogy biztonsági cégétől ismertsége okán elpártoltak a fix megrendelők.

„Az életemben már az is hatalmas váltást jelentett, hogy beköltöztem a villába, így ma már könnyedebben veszem a változásokat. Éppen ma megyek aláírni a bérleti szerződést Óbudára, ahol ha minden jól megy, rövidesen megnyitom az éttermemet. Igazi békebeli vendéglőt álmodtam meg, ahol az étlapon a tradicionális magyar konyha remekeiből választhatnak azok is, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy napi szinten étteremben egyenek” – mesélt terveiről VV Laci.

Magyarországon divattá vált, hogy hírességek éttermekbe fektetnek, sőt, sokszor vezetik is azt. Az elmúlt hónapokban azonban arról szóltak a hírek, hogy több celebétterem is bedőlt.

Bajor Imre Kicsihuszár nevű vendéglője egy éve ment csődbe: a belvárosi helyre júniusban került lakat. Bajor és üzlettársa egymást okolták azért, hogy nem megy a bolt. A hírek szerint Bajor Imre komoly pénzügyi csapdahelyzetbe került: a problémák 217 négyzetméteres, hetedik kerületi éttermének nyitása után kezdődtek. A vállalkozás nem volt sikeres, a vendéglátó egység mostanra már be is zárt; jelenleg pedig kihasználatlanul, üresen áll. Egy ingatlanközvetítő iroda nemrég 119 millió forintért árulni kezdte. Ha a helyzet nem javul, lehet a Dunakeszin és a Fülén lévő ingatlanjától is meg kell válnia a Heti hetes sztárjának.

Szintén nyár elején zárt be az Armani Caffé az Andrássy úton. Az olasz divatmárka első magyarországi étterme az egy éves születésnapját sem élhette meg. A bulvárlapokból is ismert Kedves Ferenc, az Armani üzlet és étterem magyarországi franchise partnere a megnyitón elmondta, hogy az olasz divatcégnek a tárgyalások során kifejezett kikötése volt, hogy az Andrássy úton nyíljon meg a budapesti üzlet. Úgy tudni, az étterem a kezdetektől fogva jelentős veszteségeket termelt, s a tulajdonos pedig úgy döntött, hogy nem finanszírozza tovább a veszteségeket.

Októberben váratlanul bezárt Schobert Norbi Update Caféja a szentendrei korzón. A fitneszguru bevallotta: az étterem kétéves fennállása alatt nem hozott bevételt a családi kasszának – írja a penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink