Cégvezetést támogató digitális technológiába fektetett a Széchenyi Alapok

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 06. 01. 07:59

A Széchenyi Alapok 900 millió forintot fektetett a Billingóba, amely a vállalkozók mindennapjainak megkönnyítését tűzte ki célul. A 2014-ben alapított társaság több nagyvállalatot is lehagyva, önerőből lett a hazai piac egyik legnagyobb online számlázója. A mostani befektetés hozzá fog járulni ahhoz, a Billingo számos új szolgáltatással jelenjen meg a piacon. Ezáltal egy olyan üzleti platformmá válik, amely a cégvezetést támogató alkalmazások egységesítésével egyedülálló módon könnyíti meg a vállalkozások irányítását.

Újabb innovatív szoftvercégbe fektetett a tavalyi év legsikeresebb hazai információ technológiai cégét, a Gloster-t már portfóliójában tudó Széchenyi Alapok. A Billingo a magyar fintech iparág egyik leggyorsabban növekvő szereplője több, mint százezres online számlázási ügyfélkörével. A 900 millió forint friss tőkéből a Billingo egy előremutató üzleti platformmá alakul, ahol a cégvezetők nemcsak valós idejű információkat kapnak vállalkozásuk aktuális helyzetéről, de azok alapján egyből döntéseket is hozhatnak.

„Az egyik legnagyobb kihívás a cégvezetők számára valós időben átlátni a vállalkozás aktuális helyzetét. El akarjuk érni, hogy az elkövetkező hónapokban olyan üzleti platformot alakítsunk ki, amelyben a billingósok egy online kormányt kapnak a cégük vállalati- és pénzügyeinek valós idejű irányításához. A tőkebevonással az a célunk, hogy egy olyan digitális üzleti központtá váljunk, amely a vállalkozói mindennapokban a cégvezetést a lehető legegyszerűbbé teszi”

– mondta Sárospataki Albert, a Billingo alapítója és vezérigazgatója. A folyamatosan bővülő vállalat tavaly mintegy 25 főt foglalkoztatott és 248 millió forint árbevételt ért el.

„A vállalatok digitalizációja a koronavírus válság által jelentősen felgyorsult. A Billingo tökéletes piaci pozícióban van ahhoz, hogy a hazai, majd a regionális piacon is élre álljon a cégvezetést megkönnyítő alkalmazások és digitális megoldások terén. Meggyőző volt számunkra, hogy fennállása alatt a Billingo végig hozta a terveit. Pont az ilyen kiváló csapatokat keressük, akiknek a piaci verseny nem akadály, hanem kihívás,”

– mondta Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója.

A Széchenyi Alapok Zrt. 2010 óta a hazai kis- és középvállalkozások vezető tőkefinanszírozó partnere, amely hat alapjában 103 milliárd forint tőkekerettel gazdálkodik. Megalakulása óta több mint 120 befektetést és 40 exitet hajtott végre. Az alapkezelő 2020-tól jelentősen bővítette a befektetési lehetőségek körét, elindította a nagyvállalati befektetéseket, valamint Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap néven, a Kék Bolygó Alapítvánnyal közös fenntarthatósági alapját.

A Széchenyi Alapok 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaság, amelynek tulajdonosi joggyakorlója a Pénzügyminisztérium.

Kapcsolódó cikkeink