A megújult CEBIT soha nem tapasztalt izgalmakat ígér

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 03. 27. 11:36

A CEBIT 2018 forradalmian új lesz- az új témáknak, az új formátumnak, az optimalizált csarnokfelosztásnak, és az új, kora nyári időpontnak köszönhetően. Az új üzleti fókusztól pedig még érzelmesebb, még frissebb, és még intenzívebb lesz. A digitalizáció 8 trendtémája határozza meg a kiállítást: a mesterséges intelligencia, az IoT, a kiterjesztett- és virtuális valóság (AR/VR), a biztonság, a blockchain, a drónok, jövőbeli mobilitás (Future Mobility) és a humanoid robotika (Human Robotics).

“Az új CEBIT átfogó képet nyújt a vállalatok, a közigazgatás és a társadalom digitalizálásáról” – magyarázza Hartwig von Saß, a CEBIT Press Team vezetője. “Az informatikai szakemberek, a kereskedelmi látogatók és a digitális gazdaság és a felhasználói iparágak legfontosabb döntéshozói mellett egyre inkább el akarjuk érni a döntéshozók következő generációját az új koncepcióval rendelkező vállalatoknál.”

Innovációk és víziók- négy platformon

Az új CEBIT koncepció négy elemre épül, ezek a d!conomy, a d!tec, a d!talk és a d!campus. A d!conomy területén a vállalatok, a közszféra, a kereskedelem szakemberei és döntéshozói megtalálják mindazt, ami az üzleti és igazgatási digitalizáláshoz szükséges. A fő témák itt a digitális üzlet, a digitális adminisztráció, az IoT, a biztonság, a kommunikáció és hálózatok, a csatorna és elosztás, a mobil megoldások és az adatközpont. A d!tec a fejlesztőkről, az innovációkról és az induló vállalkozásokról szól, a d!talk pedig a világ minden tájáról érkező kreatív szakértőknek, gondolkodóknak ad otthont. Az új CEBIT “szíve” kétségtelenül a d!campus lesz- ahol fesztivál hangulatban, streetfood kínálat, és előzene mellett lehet majd kapcsolatokat építeni.

Élő beszélgetések prominens véleményvezérekkel és ikonikus IT-szakemberekkel

A nyitónap, június 11-e Jaron Lanier vitaindítójával kezdődik. A Microsoft Research-nél dolgozó amerikai tudós a virtuális valóság mozgalmának egy ikonja és a világháló egyik legfontosabb kritikai megfigyelője. Az ember, aki a Steve Jobs titkos naplója című művet írta, szintén a CEBIT vendége lesz: Dan Lyons június 14-én exkluzív betekintést ad a csúcstechnológiával foglalkozó iparágak világába, és bemutatja, hogy a megfogalmazása szerint “startup-pokol” alkalmazottjaként mit élt át. “Ki programoz kit?”- ezt az izgalmas kérdést a CEBIT-en Ranga Yogeshwar válaszolja majd meg. Június 13-án Németország legismertebb tudományos újságírója intim betekintést nyújt az emberek és a számítógépek jövőbeni interakciójába.

Lenyűgöző bepillantást ígér az emberi pszichébe a memóriahacker, Dr.Julia Shaw előadása. A londoni emlékkutató 2018. június 13-án bemutatja, hogyan manipulálható az emberi emlékezet és vázolja, hogy ennek milyen hatásai vannak a gyakorlati életre. A világhírű szakértő, Miki Hypponen az F-Secure finn IT biztonsági cég kutatási vezetője 2018. június 12-én mesél arról, hogy hol rejtőznek az IoT veszélyei, és hogyan védekezhetnek a vállalatok a számítógépes támadásokkal szemben.

Nyitva tartás és kulcsesemények

A CEBIT június 11-én (hétfő) konferencia- és médianappal kezdődik. A központi témák a Németország és Európa előtt álló digitális kihívások lesznek. A magasrangú németországi és külföldi politikusok részvételével zajló Welcome Night a következő három üzleti nap jelentőségét határozza meg.

A “Digital Friday” (június 15) izgalmas eseménysorozatot és alacsonyabb jegyárakat kínál a digitális gondolkodású nagyközönség számára. Központi találkozója lesz a nemzetközi blogger szcénának, a szervezők hackathon-okat terveznek fejlesztőknek, versenyeket szerveznek drón pilótáknak és toborzási eseményeket a diákok és digitális szakértők számára.

A 9-13., 14-17., és 25-27. csarnokok, valamint az EXPO-tető körüli központi területek kihasználásával a CEBIT 2018 még több helyet kínál az aktivitásra, és a kapcsolatépítésre. A kiállítóhelyek a csarnokokban 10:00 és 19:00 óra között tartanak majd nyitva. A d!campuson azonban egészen 23:00 óráig tartanak a programok – digitális kultúra, ízletes streetfood-ok és élőzene garantálják a szórakozást – például Jan Delay koncertje június 13-án.

Röviden: a CEBIT 2018, mint Európa innovációs és digitalizációs üzleti fesztiválja bemutatja, hogy a B2B szórakoztató is lehet, és olyan megoldásokat tud nyújtani a digitális mindennapokra, mint eddig soha.

A CEBIT-ről

CEBIT 2018 – Üzlet, vezetők és ötletek. A kiállítás, a konferencia és kapcsolatépítő rendezvény hármas hatása átfogó képet ad a vállalatok, a közigazgatás és a társadalom digitalizálásáról. A „d!conomy” platformon az üzleti élet, az állami szektor és a kereskedelem informatikai szakemberei és döntéshozói mindent megtalálnak, ami a gazdaság és közigazgatás digitalizálásához szükséges. A “d!tec” szakkiállítás a fejlesztőkről szól- a start up üzleti modelleket, a kutatók holnapi és a holnaputáni technológiákat mutatnak be. A “d!talk” konferencia színpadán véleményvezérek, kreatívok és a világ minden tájáról érkező szakértők beszélnek. A d!campus-on pedig fesztivál hangulatban, streetfood kínálat, és előzene mellett lehet kapcsolatokat építeni.

A CEBIT átformálja a digitális átalakulást – de egy dolog biztosan a régi marad: minden az üzletről szól! A CEBIT 2018 június 11-én, hétfőn kezdődik konferencia- és médianappal, a kiállítás 2008. június 12-én, kedden kezdődik. A kiállítócsarnokok keddtől csütörtökig 10 és 19 óra között tartanak nyitva, a d!campus pedig 23:00 óráig. A CEBIT-péntek 10:00 és 17:00 óra között zajlik. A CEBIT Events Worldwide-on keresztül a Deutsche Messe további platformokat kínál az üzleti kapcsolatok kialakítására a jövőbeni piacokon, mint Kína, Ausztrália, Thaiföld és Spanyolország.

Kapcsolódó cikkeink