CBA Prémium elektronikus polcjelzőkkel

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 06. 27. 08:00

Június 3-án megnyílt Magyarországon az első élelmiszerbolt elektronikus polccímkével. A Pricer címkék képviselte új technológia nem a jövő innovációja, hanem már „megérett” a magyar piacra. Ezt bizonyítja, hogy a szombathelyi CBA csak az élelmiszerboltok közül az első, az országban viszont a második, mivel a tavalyi évben a vecsési Praktiker már Pricer címkékkel nyitott.A szombathelyi üzlet a legkorszerűbb berendezésekkel van ellátva. Formatervezett bevásárlókocsi, olasz berendezés, design. Az exkluzív bolt 18 színben pompázik, elegáns polcrendszerek kínálják a több mint 15 ezer cikket.
A szombathelyi CBA Prémium a Szintézis készlet- és kasszarendszerével nyitott meg. Az üzletben összesen 7 kassza működik központi rendszervezérléssel, amelynek teljes kereskedelmi rendszer megoldását szoftverekkel, eszközökkel, szolgáltatásokkal mind a Szintézis Informatikai ZRt. biztosította.
A Szintézis Informatika májusban kezdte el a Pricer-infrastruktúra kiépítését, így a boltnyitásra minden elkészült. 22 darab antenna került felszerelésre, teljes lefedettséget biztosítva a 16 ezer polccímke kommunikációjához. Négyféle típusú címke került ki a polcokra: normál, kicsi, fagyasztóba való, dot mátrix (grafikus kijelző a zöldség-gyümölcs osztályra).
A CBA munkatársainak a kérésére a Pricer kijelzők másodszintű információkat is tartalmaznak: a készletmennyiséget, az utolsó nap értékesített mennyiségét és az utolsó 3 nap értékesített mennyiségét.

Kapcsolódó cikkeink