Casa Bacardi a Sziget Fesztiválon

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 08. 11. 11:04

A BACARDÍ idén immár harmadik alkalommal impozáns bulihelyszínnel van jelen a Szigeten.
A Nagyszínpaddal szemben álló CASA BACARDÍ a fesztivál egyik legnagyobb és legfeltűnőbb kitelepülése, ahol a szigetezők megtapasztalhatják az igazi Sound of Rum életérzést.
A CASA BACARDÍ a fesztivál minden napján fantasztikus partikkal várja a vendégeket, akik megkóstolhatják a különböző BACARDÍ rumalapú koktélokat, így például a hamisítatlan BACARDÍ MOJITO-t.

A SOUND OF RUM

A BACARDÍ-nál mindig is kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy megőrizzék a márka gyökereit: ezt jelképezi a CASA BACARDÍ karibi jegyeket felvonultató építménye is. A Kubából származó BACARDÍ rumok ennek megfelelően a karibi életérzést fejezik ki, amelynek a pikáns ételeken és a hűsítő italokon túl meghatározó elemei a jól táncolható, szenvedélyes dallamok is.

bacardi

Ez a dallamvilág pedig az ún. Sound of Rum, amely a karibi hangzást a legfrissebb zenei stílusokkal elegyíti, elmosva a műfajok közötti határokat. A Sound of Rum mára zenei mozgalommá vált, amelyben felfedezhetők a legkülönfélébb elektronikus irányzatok – a trap, a twerk, a moombathon, a dancehall –, de a pop és a reggeae motívumai is.

A Sound of Rum ebből a változatosságából adódóan kultúrák különleges zenei találkozása, amely magában hordozza a nyitottságot, a befogadást és a sokszínűséget, vagyis mindazon értékeket, amelyek a BACARDÍ márkát világszerte milliók kedvencévé tették.

A BACARDÍ MOJITO

A Sound of Rum életérzés képviselője a koktélok világában a Mojito, amelynek származásáról a mai napig megoszlanak a vélemények. A népszerű koktél neve származhat a spanyol „mojar” szóból, ami vizest jelent, de akár az afrikai „mojo” szóból is, amelynek jelentése varázslás. Bármi legyen is az igazság, a hamisítatlan BACARDÍ MOJITO egyszerre frissítő, mint a víz, és megigéző, mint egy varázslat.

A CASA BACARDÍ természetesen kiváló helyszín arra, hogy igazi mesterektől leshessük el a frissítő elkészítését, de némi gyakorlással otthon is bármikor élvezhetjük a hűs rumos italfinomságot.

Hozzávalók:

4 cl BACARDÍ Carta Blanca
4 gerezd lime vagy 4 cl lime
12 friss mentalevél
2 teáskanál cukor
1 rész szódavíz
1 db mentaszál a díszítéshez

Így készítsd el:

1. Végy egy magas falú poharat, és tegyél bele 2 teáskanálnyi cukrot.
2. Dobd bele a négy gerezd lime-ot, és óvatosan préseld össze őket, hogy kiengedjék a levüket.
3. Végy 12 friss mentalevelet, tedd őket a tenyeredre, majd tapsolj, és dörzsöld a mentát a pohár pereméhez; végül dobd bele.
4. Töltsd félig a poharat tört jéggel, majd önts hozzá 4 cl BACARDÍ Carta Blanca-t.
5. Óvatosan keverd össze, majd töltsd tele a poharat tört jéggel.
6. Adj hozzá egy kis hideg szódát, díszítsd egy szál mentával.

Kapcsolódó cikkeink