Carsten Knobel lesz a Henkel új pénzügyi igazgatója

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 20. 12:11

2012. július 1-től Carsten Knobel (42), a Henkel kozmetika üzletágának vállalati alelnöke és pénzügyi igazgatója, valamint a vállalati kontrollingért felelős vezetője váltja Lothar Steinebachot (63) a Henkel pénzügyi igazgatói (CFO) posztján.

Steinebach – aki számos vezetői pozíciót töltött be a vállalatnál, majd 2003-tól egyben az igazgatótanács tagja, mint a vállalat pénzügyi igazgatója – 2012 júniusának végén vonul nyugdíjba a Henkelnél töltött több mint 30 éves munkaviszonya után.

„Örömmel jelentjük be, hogy Carsten Knobel lesz jelenlegi pénzügyi igazgatónk utódja. A döntés jól demonstrálja a Henkel elkötelezettségét a tehetséges munkavállalóink felkutatása, támogatása és megtartása iránt, valamint azon hagyományunkkal is összhangban van, hogy idejében hozzunk döntést az igazgatóságot érintő változásokról” – mondta Kasper Rorsted, a Henkel igazgatóságának elnöke.

Carsten Knobel a Berlini Műszaki Egyetemen szerzett üzleti ügyviteli és ipari vegyészmérnöki diplomát, majd a Henkel kutatási és fejlesztési részlegén kezdte a pályafutását 1995-ben. 1998-tól számos vezetői pozíciót töltött be a pénzügy, kontrolling és a nemzetközi marketing területén, jelentős szerepet vállalt például a Dial Corporation megvásárlása után az egyesítést követő integrációban az Egyesült Államokban. 2006-ban került irányítása alá a vállalatcsoport stratégia kialakítása és a vállalati kontrolling, 2009 óta pedig a Henkel kozmetika üzletágának pénzügyi igazgatójaként dolgozik.

Lothar Steinebach 1980-ban jogtanácsosként csatlakozott a Henkel jogi osztályához, ahol számos vezető pozíciót töltött be az évek során. 1995-ben nevezték ki a pénzügyekért és a kontrollingért felelős vállalati alelnökké. 2003 óta tagja az igazgatótanácsnak alelnökként és pénzügyi igazgatóként, felelősségi körei a pénzügy és a kontrolling, az informatika, a jogi ügyek valamint a beszerzés területére terjednek ki.

Kapcsolódó cikkeink