Carrefour Italia 2025-ig 50%-kal kívánja csökkenteni az élelmiszer-hulladékot

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 02. 14. 09:43

A Carrefour Italia közlése szerint 2025-ig 50%-kal csökkenti az élelmiszer-hulladék mennyiségét átfogó fenntarthatósági stratégiája keretében, amely a vásárlók, a helyi közösségek és a jótékonysági szervezetek bevonásával valósul meg.

Az élelmiszerpazarlás csökkentésének első lépése az üzletekben történik majd, többek között azzal, hogy a lejáratközeli termékeket speciális élelmiszermentő csomagokban értékesítik csökkentett áron.

Emellett kedvezményes áron kínálják majd a sérült csomagolásból mentett gyümölcs- és zöldségféléket tartalmazó „Ortofrutta dobozban” a friss terményeket.

A Carrefour Italia arra is törekszik, hogy felhívja a figyelmet a tudatos és felelős vásárlásra, hogy ösztönözze a fogyasztók otthonában az élelmiszerpazarlásból származó környezeti hatások csökkentését.

Ezt szem előtt tartva folytatódik az olasz lánc és a Too Good To Go együttműködése, amelynek keretében egyedül 2022-ben több mint 278000 „varázsdobozt” adtak el a Carrefour és a Too Good To Go közötti megállapodás részeként, ami mintegy 679 tonna CO2-megtakarításnak felel meg.

Emellett a két márka által támogatott legutóbbi kampányban, a „Save The Panettone”-ban több mint 1700 karácsonyi „varázsdoboz” kelt el, ami több mint kétszerese az előző évinek.

A Carrefour Italia zero-waste kampánya februárban számos új kezdeményezés bevezetésével folytatódik.

ESM

Kapcsolódó cikkeink