Capri szigete ihlette a Peroni szuperprémium kategóriába érkező új lágerét
A mediterrán életérzést magában hordozó, a trendeknek megfelelően könnyen iható lágert vezet be a Peroni. A Peroni Nastro Azzurro Stile Capri jellegzetes ízét a prémium minőségű olasz citromnak és az olajfalevélnek a kivonata teszi még egyedibbé.
„A könnyen iható sörök volumenben és értékben is világszerte kétszámjegyű bővülést mutatnak, akárcsak Magyarországon”
– szögezi le Mocsári Judit, a nemzetközi márkák senior márkamenedzsere. Ebből a megfontolásból döntött úgy a Peroni, hogy megcélozza ezt a jelenleg leginkább amerikai és mexikói sörök dominálta szegmenst.
A Peroni Nastro Azzurro Stile Capri Olaszországban készül, kiváló hozzávalókkal, szakértelemmel és szenvedéllyel. A gabonaszemek tiszta és enyhe színt adnak a Stile Caprinak, amelyet – a Peroni történetében először – színtelen üvegekbe palackoznak. Annak érdekében, hogy elkerüljék a „fényíz” megjelenését, beiktattak egy pótlólagos lépést a főzési szakaszban. Emiatt az ultraibolya sugarak nem tudják beindítani az ízt kedvezőtlenül befolyásoló reakciókat a komló egyes elemeiben. Az aranyszínű nedű jellegzetes ízét még egyedibbé teszi az olajfalevél kivonat, amelyet a főzőházi folyamatok során adnak hozzá, illetve a prémium minőségű olasz citromnak a kivonata, amelyet a szűrés során juttatnak be a sörbe. A fenti extráktól eltekintve a Stile Capri gyártástechnológiája megegyezik a Peroni Nastro Azzurro esetében használttal, ezzel biztosítva a megszokott kiemelkedő minőséget.
Mocsári Judit szerint az alkoholmentes szegmensben 2022-ben végrehajtott sikeres portfólióbővítésre alapozva a Peroni a könnyen iható sörök kategóriájában is nagyon jó esélyekkel indul. A 4,2%-os alkoholtartalom miatt a Peroni Nastro Azzurro Stile Capri széles körben népszerű lehet, amihez a kellemes, könnyen iható íz, valamint az alacsony keserűség is hozzájárulhat. A prémium söröket kedvelők ugyanakkor a Peroni Nastro Azzurróból már megismert kimagasló minőséget és a felemelő olasz ízt is értékelni fogják benne. A Peroni Nastro Azzurro Stile Capri stílusában, ízjegyeiben és illatával hűen idézi meg a napsütötte mediterrán térséget és az olasz tengerpartra jellemző életérzést.
A Peroniról
A márka története 1846-ban indult Vigevano városában, amikor is Francesco Peroni megalapította vállalatát azzal a céllal, hogy Olaszország legnagyobb sörgyártójává váljon. A Peroni sörfőzdéi Rómában, Bariban és Padovában találhatóak.
A sörgyár történetében a következő nagyobb állomás 1963, ekkor született meg – korának számos más, a mai napig ismert divat és stílusikonjával együtt – a Peroni Nastro Azzurro.
A Peroni sörgyárakban a termékek ma is a legnagyobb odafigyeléssel és gondossággal készülnek. Az alapanyagok válogatottak, a sörgyár saját malátagyára gondoskodik arról, hogy a legjobb minőségű sör kerüljön minden egyes palackba.
A márka jelenleg világszerte több mint 70 országban elérhető, Európán kívül például Ausztráliában, Új-Zélandon, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában is.
Magyarországon jelenleg elérhető termékek:
Peroni Nastro Azzurro:
Olaszország egyik kedvenc, zamatos világos söre, amelyben tökéletes egyensúlyban jelennek meg a kesernyés, citrusos, fűszeres ízek, amit egy meglepően gyors és tiszta lecsengés zár.
Peroni Nastro Azzurro 0.0%:
A Peroni Nastro Azzurro alkoholmentes változata.
Kapcsolódó cikkeink
Zamárdi saját söre is debütált a Balaton Beer Weekenden
Péntek délutántól vasárnap éjjelig 40-féle sörkülönlegességet kóstolhattak a vendégek a…
Tovább olvasom >Hétvégére elkészül Zamárdi söre!
Péntekre elkészül az első, balatoni településről elnevezett sör, amelyet névadója…
Tovább olvasom >A nagy sportesemények is segítik a sörfogyasztást
Bár a nagy sportesemények átmenetileg pozitív hatást gyakorolnak a sörfogyasztás…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >