Cáfolja a Tesco, hogy süllyed az ózdi bevásárlóközpont

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 20. 00:00

Nem zár be a Tesco ózdi üzlete – jelentette ki határozottan Hackl Mónika, az áruházlánc kommunikációs vezetője. Az Ózdon elterjedt hírek szerint a bevásárlóközpont folyamatosan süllyed, a raktárhelyiségben már a falak is megrepedeztek.

Közel négy évvel ezelőtt kezdték el építeni a Brassói úti bevásárlóközpontot. Fél év alatt nőtt ki a semmiből az üzlet, 2006 augusztusától várják a vásárlókat. A „jól értesült” lakók már akkor azt hangoztatták: csak idő kérdése és a Széchenyi István Közgazdasági Iskolához és a Városi Sportcsarnokhoz hasonlóan ez az épület is meg fog süllyedni.
Tavaly decemberben ismét felerősödtek azok a híresztelések, miszerint baj van az épület stabilitásával. Egyesek a műszaki részleget nevezték meg, mint a bajok legfőbb forrását. Olyan kijelentések is elterjedtek, miszerint több hétre be kell zárják majd a bevásárlóközpontot.A Borsod Online telefonon megkereste a Tesco kommunikációs igazgatóját: Hackl Mónika határozottan cáfolta, hogy  az épületnek statikai problémái volnának. Kijelentette továbbá, hogy a bezárásnak még a gondolata sem merült föl.
Kovács György városi főmérnök ugyanakkor elmondta: műszaki szempontból a városnak nincs ellenőrzési feladata, csupán a féltucat monitoring kút üzemeltetéséről kell gondoskodniuk. Engedély hiányában az eladóterületen nem lehetett felvételt készíteni, kívülről, szabad szemmel pedig nem látszanak a vélt vagy valós süllyedéses problémák – írja a Borsod Online (boon.hu).
Kapcsolódó cikkeink