Cáfol a VM, nincs lista

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 06. 12:10

A Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája cáfolja a Hírszerző.hu értesüléseit, miszerint a tárca listát állított össze azokról a magyar cégekről, amelyek hazainak tartott élelmiszert állítanak elő, import alapanyagokból. A jegyzék a “jól értesült” portál szerint már Orbán Viktor miniszterelnök íróasztalán van.

A Hírszerző.hu cikkében azt állítja, hogy a VM élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkársága által készített lajstromon 150 olyan magyar vállalat szerepel, amelyekről a fogyasztók azt hiszik, magyar termékeket gyártanak. A minisztériumnak azonban egyetlen államtitkársága sem készített ilyen listát, így a VM a kormányfőnek sem tudta eljuttatni azt. A hír tehát alapjában téves – közölte a tárca.

Ugyanakkor a Vidékfejlesztési Minisztérium mindent megtesz azért, hogy a fogyasztók egészséges, biztonságos és lehetőleg hazai élelmiszerekhez jussanak, és arra törekszik, hogy a vásárlókat hitelesen tájékoztassák a magyar termékekről. A tárca jogszabály segítségével is el kívánja érni, hogy csak azt a terméket lehessen magyarként feltüntetni, amelyről hitelesen megállapítható, hogy valóban az – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium – írja a tozsdeforum.hu.


Kapcsolódó cikkeink