Caffè Vergnano Barista Bajnokság
Magyarországon első ízben augusztus végén került sor a Lupa Beachen a Caffè Vergnano Barista Bajnokság hazai fordulójára. A Coca-Cola HBC Magyarország kávészakértője, Gávris Iván által vezetett szakmai megmérettetésen hét Caffè Vergnano barista mérte össze a tudását, hogy a verseny győztese október 17-én az olaszországi Chieriben képviselhesse a hazai szakmát a Caffè Vergnano Barista Világbajnokságon. Az indulók 10 héten át készültek fel a versenyre, ahol különböző kávékülönlegességek és kávéalapú koktélok készítésében versenyeztek.
A cikk a Trade magazin 2024/10. lapszámában olvasható.
A versenynap délelőttjén, az első fordulóban a baristák espresso és tejalapú italokat, macchiatót és cappuccinót készítettek a zsűri és a közönség előtt.
A délutáni fordulóban egy különösen nehéz vaktesztre került sor. A versenyzőknek bekötött szemmel kellett az extraktok minőségét azonosítaniuk: melyik helyesen, melyik alul- és melyik a túlextraktált, azaz már megégetett kávé. A következő körben a baristák kávéalapú alkoholos koktélokat készítettek – a zsűri és akár a közönség asztalára is így kerülhetett. Rézangyal pálinkás narancsleves kávékoktél, görögdinnye alapú kávés-rumos koktél, vodkás tonik espresso, vagy épp almás-fahéjas whisky kávékoktél.
A rendkívül szoros pontozásos versenyt végül Gubán Zsófia, a BITE Bakery baristája, a legfiatalabb induló nyerte, második Hévizi Adorján, a Szamos Marcipán, harmadik pedig Boussaidi Zita, a Mobil Petrol baristája lett.
A Coca-Cola HBC vállalatcsoport 2021 októberében vásárolt 30%-os részesedést a Caffè Vergnanó-ban és 2022 januárjában az elsők között Magyarországon kezdte meg a prémium olasz kávétermékek kizárólagos forgalmazását. //
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Az ökológiai gazdálkodás az agrár-fenntarthatóság kulcsa és vezető modellje
Budapesten találkoztak az ökológiai gazdálkodás nemzetközi és hazai szakemberei a…
Tovább olvasom >Növényi alapú pop-up üzletet nyitott az Impossible Foods Chicagóban
Impossible Quality Meats néven nyitotta meg az Impossible Foods pop-up koncepcióját Chicago Uptown…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >