Cafeteriából is szurkolhatunk a magyar válogatottnak a foci EB-n

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 01. 12. 10:23

A magyar fociválogatott Eb-meccseire adómentes juttatásként adhatnak jegyet munkavállalóiknak a munkáltatók – írja az Origo. Azokra a meccsekre, amelyeken nem játszik a magyar csapat, azonban nem adható adómentesen jegy, ahogy az utazásra és a szállásra sem adható támogatás adómentesen.

fociEB

A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint adómentes az ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott, a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényre szóló belépőjegy, bérlet – ismerteti a szabályokat Fata László cafeteriaszakértő. Így nem csak munkáltató adhatja ezt a munkavállalóinak, hanem akár a közeli hozzátartozóik vagy a társas vállalkozás személyesen közreműködő tagjai is kaphatják ezt.

Ezek után már csak azt kell megvizsgálni, hogy milyen mérkőzések tartozhatnak a magyar sportról szóló törvény hatálya alá. Mivel a magyar labdarúgó válogatott mérkőzéseire vonatkozik a sportról szóló törvény, ezért az ő Eb mérkőzéseikre szóló belépő vagy bérlet lehet adómentes juttatás. Ráadásul az szja-törvényben nincs értékhatár a juttatáshoz, ezért akár a drágább foci Eb-jegyek is finanszírozhatók lesznek.

Azonban olyan Franciaországban zajló mérkőzésekre, amelyeken nem vesz részt a magyar válogatott, nem juttatható adómentesen belépő, bérlet.

Mivel a törvényi keretrendszer egyértelműen a sportrendezvényre szóló belépőt, bérletet nevezi meg adómentes juttatásként, ezért az ehhez kapcsolódó utazás, szállás költsége sem adható közteher fizetése nélkül. (origo)

Kapcsolódó cikkeink