Cafeteria: Mi maradt adómentes?

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 05. 20. 00:00

A cafeteria keretében adott juttatások közül idén mindössze néhány maradt teljesen adómentes, sok népszerű javadalmazási forma után januártól 25 százalékos személyi jövedelemadót kell fizetni.

A teljesen adómentes juttatásokra járulékteher továbbra sem rakódik, így a munkáltatók számára továbbra is költségmegtakarítást jelent az igénybevételük
Ebbe a kategóriába tartozik a helyi utazási bérlet juttatása, illetve a magánnyugdíjpénztári tagdíjkiegészítés. Üdülési csekket évente legfeljebb a minimálbér összegéig lehet kedvezményesen adni, ugyanakkor csekket a munkavállalók mellett a családtagok is kaphatnak, ilyenkor az összeghatár a családtagok számától függően megsokszorozódik.
Melegétkezési utalvány havi 18 ezer forintig adható az idei évtől 25%-os adóteher mellett, önkéntes nyugdíjpénztárba pedig a minimálbér 50%-áig, önkéntes egészségpénztárba és önsegélyező pénztárba pedig együttesen annak 30%-áig teljesíthető befizetés. A kedvezményes kulcs alá tartozik az iskolakezdési támogatás (a minimálbér 30%-áig) és az iskolarendszerű képzés költségének megtérítése is, mégpedig a legkisebb bér két és félszereséig – közli a Privatbankar.hu.

Kapcsolódó cikkeink