Büszkék a hazai sörgyártók a minőségre

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 15. 11:50

A Magyar Sörgyártók Szövetsége közleményben üdvözölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálatának eredményét, amely negyven különböző típusú és ízű sör minőségét vizsgálta és találta rendben. A magyar sörgyártók különös figyelmet fordítanak az állandó, megbízhatóan magas minőségre és a jelöléseknek való megfelelésre. Tavaly valamelyest növekedett is a hazai prémium sörök piaca. Az idén is hasonló trendre számít az ipar.

sor

Mint azt az NFH hírül adta, élelmiszer és vegyipari laboratórium ellenőrzésén valamennyi vizsgált sör megfelelt a követelményeknek. A vizsgálat fő szempontja az volt, hogy a jelölések megfelelőek-e, tehát valóban olyan sör van-e a palackban, vagy éppen dobozban, ami arra rá van írva. Ezen túlmenően a sörök alkoholtartalmát is vizsgálták: azaz, hogy a címkén feltüntetett értékek megfelelnek-e a termékben lévő valós alkoholtartalommal. A mért alkoholtartalom valamennyi esetben megfelelt a címkén megjelölt értéknek.

„Kiemelkedő, de nem meglepő eredménynek tartjuk az NFH hibátlan bizonyítványát. Ez is igazolja a sörgyártók erőfeszítéseit, hogy a magyar fogyasztókat megfelelően tájékoztassák és állandó, jó minőségű sörrel lássák el,” – mondta dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.
Tavaly mintegy 2%-kal növekedett a hazai söripar által értékesített sör mennyisége. Jól szerepeltek a prémium kategóriájú sörök, amelyből 23%-kal több fogyott, mint az előző évben. Az idén a szövetség hasonló mértékű bővülésre számít és bízik abban, hogy folytatódik a prémium sörök lendülete. Ennek érdekében „Sör mi több” névvel rendezvénysorozatot indítottak útnak, amelynek célja a sörkultúra elmélyítése és a sör sokoldalúságának bemutatása. A sorozat keretében idén a sört a modern magyar gasztronómia fogásaival párosítják és biztatják a sörivókat, hogy keressék meg a saját kedvenc sör-étel párosításukat.

A Magyar Sörgyártók Szövetsége a vezető hazai sörgyártók érdekképviseleti szervezete. Tagvállalatai a Borsodi Sörgyár Kft, a Dreher Sörgyárak Zrt. és a Heineken Hungária Zrt. négy magyarországi gyárban összesen 6,2 millió hl sört termeltek 2014-ben. A sörgyárak közel 1700 főt foglalkoztatnak és beszállítóikon keresztül munkát adnak további 25000 főnek. Az MSSZ tagvállalatai 2014-ben 66,2 milliárd forinttal járultak hozzá a közteherviseléshez.

Kapcsolódó cikkeink