Bustaurant
Éttermek városi közlekedési eszközökben – ebben ma már semmi új információ nincs! Sőt, mozgó változataik néhány éve már kifelé kezdtek menni a divatból.
Ám az USA-ban megújulni látszik ez a speciális vendéglátóhely-fajta, ami egyértelműen a kisbuszokban kialakított nagyvárosi mobilkonyhák óriási sikerének tudható be (Trade magazin, 2010/3). Az biztos, hogy az ebédjüket gyakran parkokban, utcákon fogyasztó amerikaiak nagyon vevők a furgonokból, konténerekből árusított gyorsételekre, szendvicsekre és hasonlókra. Nyomon követik „kedvenceik” mozgását a Twitteren vagy a Facebookon, így stabil vevőivé válnak a hagyományos, etnikai vagy vegetáriánus ételeket, esetleg édességeket kínáló vállalkozásoknak.
Az elmúlt évben számtalan híradás szólt arról is, hogy nemcsak a nagynevű szakácsok szállnak be a „mozgó üzletbe”, de szakmabeliek már eleve kisbuszokra is hangszerelik a magas szintű vendéglátást. Innen már csak egy ugrás volt a buszéttermek újrafelfedezése, amelyek legtöbbje nemcsak az ott kiépített asztalhoz telepedőket szolgálja ki, de ellátja az utcai árusítóhely funkcióját is. Utóbbi kategóriába tartozik egy Los Angeles-i, öreg, kétemeletes buszból átalakított World Fare BUStorant (1), amely fúziós konyhát kínál vendégeinek és vevőinek, vagy éppen az öreg iskolabuszból átalakított San Francisco-i Le Truc (2) is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >„Kényelmi” tálca – A nap képe
A hirtelen mozdulatok sem okozhatnak kárt a Couch Drink +…
Tovább olvasom >