Business hotelt és konferenciaközpontot adtak át Kecskeméten

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 05. 30. 10:33

Átadták  Kecskeméten a 3,5 milliárd forintos beruházással elkészült business hotelt és konferenciaközpontot, amely Magyarország első Four Points by Sheraton szállodája.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontot a KÉSZ csoport építette 723 millió forint uniós támogatás segítségével.

Thomas Willms, a Starwood Hotels & Resorts alelnöke, közép-kelet-európai regionális igazgatója, a megnyitást megelőző sajtótájékoztatón elmondta: a szállodalánc közel 100 országban 1146 hotelt üzemeltet, 171 ezer munkavállalót foglalkoztat.

A kecskeméti létesítmény a 27 országban, közel 160 tagot számláló Four Points by Sheraton, a New York-i székhelyű Starwoods Hotels & Resort Worldwide Inc. szállodalánc olyan specializált hotelmárkájának a tagja, amely a kifejezetten business szállodákat foglalja magába.

A nyitástól kezdve a hotel és a konferenciaközpontot a Starwood szállodalánc tagjaként az Egyesült Államok legnagyobb hotelüzemeltető cége, a Interstate Hotels & Resort fogja működtetni.

A Starwood közel 75 hotelt üzemeltet Közép-Kelet-Európában. A Four Points by Sheraton Kecskemét a fővárosi Le Méridien Budapest mellett a vállalat második szállodája Magyarországon.

Kecskemét első nemzetközi márkás hotelének tulajdonosa, Magyarország egyik vezető építőipari vállalata a KÉSZ Csoport.

Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere elmondta: a városban folyamatosak a fejlesztések, a befektetői optimizmust mutatja a szállodaépítés, hiszen a gazdasági válság idején kezdtek neki egy kiemelt színvonalú business hotel építésének.
Csepreghy Nándor, fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár példaértékűnek nevezte, hogy a beruházó egymilliárd forinttal megemelte a beruházás összegét azért, hogy az eredetileg tervezettnél is magasabb színvonalon épüljön fel a szálló és a konferenciaközpont.

Varga Mihály, a KÉSZ Holding elnök-vezérigazgatója az MTI kérdésére elmondta: a korábbi tervekhez képest, a nemzetközi pályázat után nyertes Four Points by Sheraton igényeit is figyelembe véve plusz egy szintet építettek, ahol a velnesz részlegben úszómedencét, jacuzzit, szaunákat és fitnesztermet alakítottak ki.

A szálloda különlegességének nevezte, hogy a növények telepítésénél a Kecskemétre jellemző barackot helyezték előtérbe, valamint a szobák falain a magyar népmesei motívumok láthatók.

A szálloda 136 szobája magas komfortfokozatú, közöttük 5 comfort és egy penthouse exkluzív lakosztályt alakítottak ki.

A szállodával egybeépített konferenciaközpont 1400 négyzetméteren egy 450 ember befogadására alkalmas teremmel és 7 kisebb szekcióteremmel rendelkezik.

A négycsillagos business hotelt és a hozzá kapcsolódó konferenciaközpontot a KÉSZ csoport saját kecskeméti irodaházának átépítésével és kibővítésével alakította ki. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink