Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza parkban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 03. 24. 11:20

Három év után nyílik újra a Budapesti Tavaszi Vásár. Március 26-tól április 18-ig a Városháza parkban ingyenes koncertek, családi programok, kézműves vásár és gasztronómiai különlegességek várják a látogatókat.

 

Három év után megint lesz  Budapesti Tavaszi Vásár

A Vásár nyitóhétvégéjén, március 26-27-én nyolc koncert lesz, fellép többek között a Blahalouisiana, a Budapest Bár, az Ivan and The Parazol, a Punnany Massif, valamint az ukrán Tonka – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Az ukrán Tonka zenekart 2018-ban alapította Olena Karas énekesnő és producere, Yaroslav Tatarchenko, akikhez néhány hónappal később csatlakozott Denys Shvets dobos. A Tonka Bécsből érkezik a koncertre és tiszteletdíját az ukrajnai menekültek megsegítésére ajánlotta fel. A szervezők segítik a Migration Aid adománygyűjtő munkáját; az eseménnyel egy időben is várják a háború áldozatainak felajánlott támogatásokat a https://migrationaid.org/adomanyozas címen.
A vásári forgatag, az egyedi kézműves termékekkel megrakott standok és a gasztronómiai különlegességeket kínáló vendéglátó egységek egészen április 18-ig várják az érdeklődőket.

A közlemény kiemelte, hogy a Vásárban csak minőségi, hazai termékeket láthatnak és kóstolhatnak az érdeklődők. A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárban népszerű családi menü és a kedvezményes, 1500 forintos egytálétel újra szerepel a kínálatban. A vásár teljes időtartama alatt megtekinthető a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum gyűjteményének legszebb darabjait bemutató kiállítás.

A gyermekeket ingyenes nosztalgia körhinta várja, hétvégenként pedig húsvéti faluvá változik a vásártér, ahol az ünnepkörhöz kapcsolódó családi programok, gyermekjátékok és kézműves foglalkozások kínálnak közös kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak.

A vásár egész területén bevezették a készpénzmentes fizetést, a vendéglátó egységeknél különleges repoharakban kérhetőek az italok. (MTI)

 

Kapcsolódó cikkeink