Budapesti luxuséttermekbe fektetik pénzüket az ukránok
A Világgazdaság információi szerint a fővárosban egyre több, elsősorban felsőkategóriás étterem kerül ukrán üzletemberek tulajdonába, akik Magyarországra mentik a pénzüket.
Az üzleti
napilap összeállítása szerint a
vendéglátóipari egységek
kiadáscsökkentéssel és forgalomélénkítéssel
próbálják minimalizálni veszteségeiket,
ennek ellenére az utóbbi időben több neves
étterem is bezárt. Hiába az alacsonyabb étel-
és italár, az üdülési csekkek
elfogadása, a sokkal nagyobb forgalomra optimalizált
bérleti díjakat tőkeerős tulajdonosi háttér
nélkül nem tudják kigazdálkodni az
éttermek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Felhívás a 2022-es Gundel Károly-díjra jelölésre
Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának…
Tovább olvasom >Ilyen a Nitro Pepsi habja – A nap videója
A nitrogén régóta a buborékok forrása az olyan stout sörökben,…
Tovább olvasom >Több mint kétmilliárdos turisztikai fejlesztés Hajdúszoboszlón
Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként teljesen megújul a hajdúszoboszlói…
Tovább olvasom >