Budapesti luxuséttermekbe fektetik pénzüket az ukránok
A Világgazdaság információi szerint a fővárosban egyre több, elsősorban felsőkategóriás étterem kerül ukrán üzletemberek tulajdonába, akik Magyarországra mentik a pénzüket.
Az üzleti
napilap összeállítása szerint a
vendéglátóipari egységek
kiadáscsökkentéssel és forgalomélénkítéssel
próbálják minimalizálni veszteségeiket,
ennek ellenére az utóbbi időben több neves
étterem is bezárt. Hiába az alacsonyabb étel-
és italár, az üdülési csekkek
elfogadása, a sokkal nagyobb forgalomra optimalizált
bérleti díjakat tőkeerős tulajdonosi háttér
nélkül nem tudják kigazdálkodni az
éttermek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csak a mentes
Februárban ismét a METRO Gasztroakadémia adott otthont az idén 6. alkalommal…
Tovább olvasom >MTÜ: hatvanmillió forintos segítség a Hotel Silvanus helyreállításához
Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a…
Tovább olvasom >