Budapest látja vendégül az európai szövetséget

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 10. 07. 00:03

Október 28-29-én Budapesten tartja éves közgyűlését az európai szállodák, éttermek és kávéházak brüsszeli székhelyű szövetsége (HOTREC).

A Magyar Szállodaszövetség közleménye szerint a közgyűlésen részt vesznek az EU Bizottság turizmusért felelős vezetői és tájékoztatást adnak az unió alakuló új turizmuspolitikájáról, amelynek fő célja – a válságot követően – Európa, mint fő turisztikai fogadóterület vezető szerepének megőrzése, az Európába jövő beutazó forgalom, valamint az Európán belüli turizmus további segítése, ösztönzése.
A közgyűlés keretében Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárától tájékoztatást kapnak a magyar EU elnökség tervezett főbb témáiról, a magyar turizmus helyzetéről, az előkészítés alatti élelmiszerhigiéniai rendeletekről, a szállodák versenyképessége javításának lehetőségeiről és az uniós fejlesztési forrásokhoz jutás lehetőségeinek bővítéséről.
A HOTREC közgyűlés olyan rendezvények közé tartozik, amelyek erősítik a Magyarországról, mint fogadó országról és úti célról kialakított képet és jelentősen növelik a szállodák forgalmát a következő egy évben – áll a közleményben.
A HOTREC 24 uniós tag 40 nemzeti szakmai szervezetét tudja tagjai között, mintegy 1,7 millió vállalkozás (9,5 millió foglalkoztatottal) érdekeit képviseli – közli az MTI.
Kapcsolódó cikkeink