Budapest, Hévíz, Hajdúszoboszló – a legnépszerűbb magyar városok

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 02. 00:02

A KSH előzetes adatai szerint tavaly – a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján – a külföldi és belföldi turisták körében továbbra is Budapest a legnépszerűbb magyar város.

Az elmúlt évekhez hasonlóan második Hévíz, harmadik  Hajdúszoboszló, a 4. és az 5. helyen Siófok és Bük foglaltak helyet. A gazdasági válság évében, 2009-ben a legnépszerűbb tíz település közül Zalakaros és Sárvár esetében bővült a vendégforgalom.
A TOP 10 település között 2009-ben Bük egy helyezést lépett előre. Az egészségturisztikai piacon egyre kedveltebb Sárvár, Debrecent megelőzve a 9. helyre lépett előre a tíz legtöbb vendégéjszakát realizáló hazai város rangsorában.
A belföldi utazók körében a legnépszerűbb városok között a fővárost Hajdúszoboszló, Siófok és Hévíz követte. A belföldi forgalom tekintetében Balatonfüred és Zalakaros egy-egy helyezést javított pozícióján az elmúlt évben. A belföldi turizmus jelentőségét mutatja, hogy a tíz legnépszerűbb település közül Hajdúszoboszló, Sopron, Zalakaros és Debrecen esetében a vendégéjszakák több mint hattizedét a hazai vendégek adták.
A Magyarországra látogató külföldiek körében Budapest mellett 2009-ben is a gyógyfürdővel rendelkező, illetve a Balaton közeli települések voltak a legnépszerűbbek. Az abszolút első helyezett Budapestet (4,7 millió külföldi vendégéjszaka) Hévíz követte 589 ezer vendégéjszakával. A 2008. évhez képest Hajdúszoboszló és Bük egy-egy helyet javított pozícióján – közli a penzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink