Budapest és Róma volt a legnépszerűbb 2014-ben

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 01. 15. 10:55

A www.trivago.hu szállás árösszehasonlító weboldal elkészítette 2014-es utazási trendekkel kapcsolatos összefoglalóját. Az adatok szerint belföldön Budapest, a külföldön szállást keresők körében pedig Róma volt a legnépszerűbb úti cél az elmúlt évben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha belföld, akkor wellness

A magyar fürdővárosok 2014-ben is nagy népszerűségnek örvendtek, ám a legtöbben, a belföldi szálláskeresők 16%-a a fővárost tűzte ki úti célul. Siófok szálláshelyei között az utazók ennél kicsivel kevesebb, 12%-a szemezgetett, és a balatoni települések közül Balatonfüred volt még népszerű a szálláskereső weboldal látogatói körében.A külföldre vágyók közül pedig az olasz, a cseh, valamint az osztrák fővárosba szerettek volna legtöbben utazni, de kedvelt úti cél volt a szerelem városa is.

Top belföldi úti célok, 2014 (magyar utazók, szálláskeresők aránya):
Budapest 16%, Siófok 12%, Hajdúszoboszló 6%, Balatonfüred 6 %, Eger 5%, Hévíz 4% , Szeged 3%, Sopron 3%

Top külföldi úti célok, 2014 (magyar utazók, szálláskeresők aránya):
Róma 5%, Prága 4%, Bécs 4%, Párizs 3%, Barcelona 2%, London 2%

A máshonnan Magyarországra látogatók körében is ugyanezek a desztinációk voltak népszerűek, legtöbben, a külföldi szálláskeresők majdnem 90%-a Budapestre volt kíváncsi. A trivago-ra látogató külföldiek nagy része, majdnem negyede osztrák volt 2014-ben, de Olasz-, Német- és Lengyelországból is sok érdeklődő akadt.

Négy csillag volt a legkeresettebb

A szálláshely keresésénél az ár volt az elsődleges szempont a magyar utazók körében, de a kategória, vagyis hogy hány csillagos a szállás, ugyancsak sokaknak volt fontos. Az ár után ezt a keresési feltételt alkalmazták leggyakrabban a felhasználók, a trivago-ra történő összes látogatás 8%-ánál. 2014-ben a legtöbben négycsillagos szálláshelyet kerestek, ám az ötcsillagos hotelek is népszerűek voltak;az utazni vágyók közel negyede ezekre kattintott.

Januárban ide éri meg utazni

Aki a 2015-ös évet máris kikapcsolódással szeretné kezdeni, annak a kedvelt úti célok közül belföldön Keszthelyen, vagy Miskolctapolcán érdemes szállást foglalni; a trivago Hotel Price Indexe szerint itt a legalacsonyabbak a januári átlagos szállás árak. Külföldön Mostar, Újvidék, illetve Krakkó éri meg leginkább ebben a hónapban.

Kapcsolódó cikkeink