Budapest az ötödik legkeresettebb logisztikai helyszín Közép-Kelet-Európában

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 26. 11:05

Budapest az ötödik legkeresettebb logisztikai helyszín a közép-kelet-európai régióban – idézi a Prologis kutatását a Népszabadság Online.

budapest

A magyar főváros a 2013-as felméréshez képest négy helyezést lépett előre az európai 100-as ranglistán. A felmérésből kiderül, hogy Lodz és Lengyelország középső területe a régió legvonzóbb helyszíne. Ezt követi Isztambul, majd Prága, Bukarest és Budapest. A térség felértékelődését jól mutatja az a változás, hogy az összességében nyolc kelet-közép-európai térség jutott be a legjobb húsz európai helyszín közé, míg 2013-ban csupán négy város került fel az utóbbi listára ebből a régióból.

A közép-kelet-európai térség városainak előtérbe kerülése egyértelműen a nyugat-európai piacok kárára valósult meg – állítja a felmérés. A legnagyobb visszaesést Liege, Párizs, Brüsszel, Madrid és Közép-Németország szenvedte el. Még a Frankfurthoz és Amszterdamhoz hasonló légi közlekedési csomópontok is veszítettek versenyképességükből.

A jelentés szerint ez főként annak köszönhető, hogy ezeken a helyszíneken egyre keresettebb a „rendelkezésre álló munkaerő”, ennek köszönhetően a munkaerőköltségek pedig egyre magasabbak lesznek. (Népszabadság Online)

Kapcsolódó cikkeink