Budapest Airport: januárban az utasforgalom stagnált, az áruszállítás növekedett
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az utasforgalom januárban stagnált a múlt év utolsó hónapjaihoz képest, ugyanakkor az áruforgalom tovább emelkedett – közölte a Budapest Airport az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2021 első hónapjában 66 148 utast kezelt, ez 94,3 százalékos visszaesés az előző év azonos, még a koronavírus-járvány európai megjelenését megelőző időszakhoz képest.
A közleményben kiemelték, hogy az egyes európai országok által decemberben és januárban bevezetett szigorítások és lezárások tovább csökkentették az utasforgalmat Európában.
Szemben az utasforgalommal, a Budapest Airport cargo forgalma – a rekordot döntő 2020-as év végi forgalom után – tovább szárnyal, a kezelt áru mennyisége elérte az 12 516 tonnát, ami 15,7 százalékos növekedés a 2020. januári időszakhoz képest – írják a közleményben.
A közlemény szerint a légiáru-kezelő komplexum második fázisának előkészítése már az idén kezdetét veszi, emellett a vállalat tovább dolgozik a Budapest Airport regionális jelentőségének erősítésén is, a BUD cargo nagy erőkkel dolgozik azon, hogy megvalósuljon a Magyarország és Kína közötti légi selyemút. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Erős negyedévet zárt a Budapest Airport
A Budapest Airport közleménye szerint a repülőtér kiváló eredményekkel zárta…
Tovább olvasom >MTÜ: több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma
Rekordévet zárt a Balatoni Hajózási Zrt., közel 2 150 000…
Tovább olvasom >A Wizz Air megdöntötte korábbi utasforgalmi rekordját
A Wizz Air 2023-ban megdöntötte korábbi utasforgalmi rekordját, múlt évben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >Sör felsőfokon
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar sörkultúráról szóló…
Tovább olvasom >Hóna alatt konyhapultjával… – A nap videója
Íme egy profi eszköz főzni tudók kempingezéséhez: a ComplEAT a…
Tovább olvasom >