Budapest a világ legolcsóbb nagyvárosai között

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 24. 14:40

A megközelítőleg 70 eurós szállodai szobaárral Budapest a világ legolcsóbb nagyvárosai közé tartozik – derül ki a Hotel.info internetes szállodafoglalási honlap felméréséből.

Ezenkívül a Hotel.info ügyfelei a nemzetközi fővárosok néhány héttel ezelőtt végzett összehasonlítása során a magyar fővárosnak adták a legjobb ár-szolgáltatás címet. A világ legdrágább szállodái ismét Moszkvában találhatók. Az előző évvel szemben a foglaló vendégeknek még mélyebbre kell nyúlniuk a zsebükbe: átlagosan csaknem 8 százalékkal többet, 178,50 eurót kell fizetni egy szobáért Európa legnagyobb városában.

Sydney szállodái nem sokkal maradnak le: az idén februárban átlagosan 170,44 euró áron foglalhattak a szállodavendégek egy szobát. A legnagyobb áremelkedés egy év alatt Stockholmban volt, és az év elején Svédországban megrendezett kézilabda-világbajnokság tartós kihatással lehet az árak alakulására. A turisták Bangkokban fizetnek a legkevesebbet: már körülbelül 55 euróért is lehet szobát találni – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink