Budapest a legjobb tízben

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 21. 00:00

Ismét jelentős elismerést kapott a magyar főváros: egy neves nemzetközi turisztikai magazin beválasztotta 2010 TOP 10 turisztikai desztinációja közé.

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i külképviseletének közreműködésében, a Sherman's Travel Magazin beválasztotta Budapestet a 2010-es Top10 úti cél közé.
A 250 ezer példányban terjesztett magazin féloldalas cikk kíséretében jelentette meg a toplistát. A magazin internetes oldalán kiemelik, hogy Budapest ár-érték arányát tekintve kedvezőbb, mint Prága, továbbá, hogy 2010 a Fesztiválok Éve lesz a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében.
Emlékezetes, szeptemberben a legnagyobb svéd utazási iroda-hálózat, a TICKET publikálta a nyári-őszi nagyvárosi úti célok eladási toplistáit, amely szerint az amerikai nagyvárosok visszaestek, a nyertesek pedig Barcelona, Budapest és Prága lettek.
A két közép-európai főváros esetében a közlemény a közelség mellett a jó légi összeköttetéseket, a kulturális kínálatot és a versenyképes színvonalú és árú szolgáltatásokat emeli ki, mint fő vonzerőt. Az értékesítési toplistán Budapest a 9. helyre jött fel, megelőzve a 10. helyezett Prágát.
Budapest a Norwegian fapados légitársaság augusztus-szeptemberi jubileumi kampányának eddigi eredményéről közölt toplistáján is jól teljesített – közli a penzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink