Brutális az áremelkedés az édességiparban
Az édesipari alapanyagok drasztikus drágulását egy az egyben beépítették áraikba a svájci csokoládégyártók, és ez alighanem nemzetközi tendencia.

Bíznak benne, nem csökken a kereslet
Nyomot hagyott a Magyarországról behurcolt szalmonellafertőzés a világ legnagyobb minőségi kakaó- és csokoládégyártójának teljesítményén. A svájci Barry Callebaut termelése a novemberrel zárult pénzügyi negyedévben 5,1 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbi szintről, azaz 610 ezer tonnáról 570 ezer tonnára. A csökkenésért a Barry Callebaut legnagyobb, a belgiumi Wiezében lévő feldolgozójában történt kényszerleállás okolható – írja a Világgazdaság.
A többek között a Nestlé és a Unilever számára csokoládé-alapanyagot további felhasználásra szállító Barry Callebaut az ezzel járó kiadásait is érvényesítette az időközben megemelt továbbértékesítési áraiban – aminek közvetett hatásait a magyarországi csokoládétermékek árazásán is látjuk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Öt markáns trend alakítja a globális üzleti szolgáltatóközpontok jövőjét
A világ vezető üzleti szolgáltató vállalatai átfogó digitális stratégiákkal, generatív…
Tovább olvasom >Csődvédelem alá került a Pepco német leányvállalata
A diszkontlánc német egysége fizetésképtelenséget jelentett be, miközben a Pepco-csoport…
Tovább olvasom >Kék bolygó: az élelmiszerhulladékot már rövid távon is hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány alapanyagként
Az élelmiszerhulladékot már rövid távon hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány…
Tovább olvasom >